[AJÁNLÓ] Egy nem mindennapi romantikus történet

Válogatás a 9. Koreai Filmfesztivál filmjeiből 3.

Átléptük november küszöbét, az izgalom kezd a tetőfokára hágni, hiszen már csak pár napot kell aludni és kezdetét veszi a Koreai Filmfesztivál. Előző ajánlóinkból már olvashattátok, lesz izgalom vagy éppen udvari szabó által készült hanbokok; a most bemutatásra kerülő filmben a romantika, a megértés, a szeretet és a türelem kap központi szerepet többek között.

beauty_inside_1.jpg

Belső szépség/ Beauty inside/ 뷰티 인사이드/ 2015-ben került bemutatásra a koreai mozikban, de már a  cannes-i Filmvásáron 11 ázsiai ország megvette a film vetítési jogát. A rendező a legrangosabb hazai díjátadón megnyerte a legjobb új rendezőnek járó trófeát az alkotással.

A Történet

Udzsin minden reggel más testben ébred. Lehet férfi vagy nő, öreg vagy fiatal, még a nemzetisége se biztos. Belül ugyanaz a személy marad, de nem meglepő, ha ezt a zaklatott, folyamatos bizonytalanságot, és a tükörből reggel visszanéző mindig új arcot nem tudja megszokni. Életében a biztos pontok szerelme, Iszu és a legjobb barátja Szangbek.  Minden egyes átváltozásnál Udzsinnak meg kell barátkoznia új testével és reménykedik, hogy barátnője így is elfogadja majd. Vajon meg lehet egy ilyen dologgal birkózni? 

Rendező:
Pek Csongjol (Baek Jong-yul)
Szereplők:
Han Hjodzsu (Han Hyo-joo), mint Iszu
Pak Sinhje (Park Shin-hye), mint Udzsin
I Bomszu (Lee Beom-soo), mint Udzsin
Pak Szodzsun (Park Seo-joon), mint Udzsin
I Donghü (Lee Dong-hwi), mint Udzsin

beauty_inside_2.jpg

Han Hjodzsu, mint Iszu ( kép: village voice)

A film egy amerikai minisorozat alapján készült, ahol több hétköznapi ember  is megformálta Udzsin alakját. Igen érdekes témát, vagy inkább kérdésköröket feszeget a film. A mondás úgy tartja, a szerelem mindent legyőz. Vajon azt is át tudja hidalni, ha valakinek a kedvese minden nap más testet ölt, más fogja meg a kezét? És a környezetünk furcsálló megjegyzései utáni gyomorgörcsöt is feloldja?  A szeretet mindent eltűr, elvisel, megbocsájt. Lehet-e a szeretet/szerelem ugyanakkor pusztító is? Nem csak a főhősnek és a főhősnőnek, de kicsit magunknak is felteszi ezeket a kérdéseket az alkotás, tudunk-e megfelelően szeretni, nem gondolunk-e mindig túlságosan magunkra? 

Mindenkinek ajánljuk, egy kiváló kikapcsolódást, feltöltődést nyújtó egész estés mozi, ami után kicsit valamivel többek leszünk. 

still-thebeautyinside5.jpg

A film megtekinthető:

2016. november 8. | kedd
18:00
Sugár Mozi, Budapest

2016. november 10. | csütörtök
18:00
Sugár Mozi, Budapest

Jegyek már kaphatóak, online is foglalhatók a mozi honlapján. 

Kövessétek az eseményoldalt a részletekért, játsszatok belépőjegyért, ajándékcsomagokért.

Gyertek, keveredjünk bele!