2018 legnézettebb koreai filmjei

A dél-koreai box office 2018-as éves összesítője bizony cudarul áll, hiszen tavaly a top 10 legnézettebb film közé csupán négy koreai alkotásnak sikerült beverekednie magát. Igaz, az első helyet azért hazai film csípte meg.

1. Along With The Gods: The Last 49 Days

Az Along With The Gods fantasyfilm második része abszolút verte a mezőnyt, 12,2 millió nézővel és 91 millió USD bevétellel zárta az évet. 

2. Bosszúállók: Végtelen háború (USA); 11,2 millió néző

3. Bohém rapszódia (Egyesült Királyság/USA); 9,2 millió néző

4. Mission: Impossible - Utóhatás (USA); 6,5 millió néző

5. Along With The Gods: Two Worlds

A második koreai film a toplistán egyben az első helyezett előzményfilmje, mely 2017 decemberében jött ki, és vezette az az évi box office listát. A filmet a Koreai filmfesztiválon is meg lehetett nézni tavaly magyar felirattal. 2018-ban még 5,8 millió nézőt gyűjtött a korábbi 8,5 millióhoz.

6. Jurassic World: Bukott birodalom (USA); 5,6 millió néző

7. A Hangya és a Darázs (USA); 5,48 millió néző

8.  The Great Battle 

A Kogurjo-korban játszódó történelmi film az Ansi erődért folyó csatáról szól, melyet Jang Mancshun hadvezér folytatott a Tang-dinasztia seregeivel szemben. A film 5,44 millió nézőt vonzott.

9. Fekete Párduc (USA); 5,39 millió néző

10. Intimate Strangers

A toplista 10. helyére épp hogy beszuszakolta magát egy vígjáték, mely a Perfetti sconosciuti című olasz film remake-je (melyet egyébként magyar filmesek is feldolgoztak). A történet szerint egy baráti vacsorán azt a játékot kezdik el játszani, hogy mindenkinek fel kell olvasnia a kapott üzeneteit és kihangosítania a hívásait a vacsora ideje alatt. 5,293 millió koreai volt erre kíváncsi.

A lista 11. helyére került az 1987: When the Day Comes című politikai thriller 5,290 millió nézővel, 12. lett a Believer című krimi 5 millió nézővel, 13. pedig a The Spy Gone North című kémdráma 4,9 millió nézővel. Azaz tavaly csupán egyetlen koreai filmnek sikerült a 10 milliós nézettséget elérni, és még az ötmilliót is csak öt film lépte át.

Forrás: KOBIZ

 

Címkék: film