[AJÁNLÓ] EGY NEHÉZ NAP: izgalom felsőfokon

Válogatás a 9. Koreai Filmfesztivál filmjeiből 2.

Az utóbbi pár évben az ősz lett a kedvenc évszakom, hiszen a mozikban felbukkannak a különböző filmfesztiválok programajánlói, közöttük a 9. Koreai Filmfesztiváléval. Minden évben jobbnál jobb alkotások, változatos műfajok egész sora tárul elénk. Nekünk rajongóknak euforikus élményt okoz, mikor egy kedvenc film vagy szereplő neve megjelenik a repertoárban, hiszen az élmény mégis csak moziban nézve óriásvásznon a legnagyobb. Azok pedig, akik szeretnének kicsit elrugaszkodni a szokásos itthoni mozifilm kínálattól, bátran ajánljuk, hogy keveredjenek bele pár napra a koreai filmek világába. Az élmény garantált és tudjátok, a bátraké a szerencse.

a_hard_day.jpg

Az Egy nehéz nap / A Hard Day / 끝까지 간다 2014-ben debütált a Cannesi Filmfesztiválon a Directors’ Fortnight szekcióban, ahol a kritikusok kiemelték a film könyörtelen feszültségét és a felvillanó humor kiváló ötvözetét a közel két órás akció-thrillernek.

A TÖRTÉNET

Ko korrupt nyomozónak nem kedvez a csillagok állása, a napokban meghalt édesanyja temetéséről hajt őrülten, mert telefont kapott, hogy a csapata átvilágítás alá került, megvesztegetés gyanúja miatt. Szerencsétlen módon elüt egy hajléktalant út közben. Mivel ivott, a csomagtartójába rejti a halottat. Azonban ellenőrző pontba szalad, ahol az ittas vezetőket szűrik ki, nem kis nehézség árán tud csak szabadulni. Az elütött holttestet végül az anyja koporsójába teszi. Az események lavinája innentől kezdve megindul, se a nézőnek, se Ko nyomozónak nem lesz egy nyugodt perce. Hiszen semmi sem az, aminek elsőre látszik. 

Rendező: 

Kim Szonghun (Kim Seong-hun)

Szereplők:

I Szongjun (Lee Sun-kyun), mint Ko nyomozó.

Cso Dzsinung (Cho Jin-woong), mint Pak hadnagy.

Sin Dzsonggun (Shin Jung-geun), mint Csang egységvezető

Csong Mansik (Jung Man-sik), mint Cshö Szangho

Pak Pogom (Park Bo-gum), mint I Dzsinho járőr

1_1.jpgBalról I Szongjun (Lee Sun-kyun), jobbról Cso Dzsinung (Cho Jin-woong) ( kép: Hancinema) 

Érdekessége a hazai fogadtatása volt, ugyanis ez első napokban nem mutattak nagy érdeklődést a jegyeladási számok, ám az alkotást megtekintők szájról szájra adták tovább a film jó hírét, ami nem várt áttörést és népszerűséget hozott az alkotásnak. A szakmai elismerés sem maradt el, a neves koreai díjátadókon sorra hozta el a legjobb rendező, legjobb színészeknek járó díjakat. A film technikai megvalósításáért, hangeffektekért szintén nyertek a készítők.

A forgatókönyv kiváló, pörgős az esemény vonalvezetése, a történet momentumai lassan és kellő csattanóval bontakoznak ki. A váratlan fordulatok és a meggyőző színészi játék mellett úgy pörögnek a percek, hogy szinte levegőt venni sincs idő. A két főszereplő kiváló szinergiát alakít ki, láthatatlanul vibrálva tartva az amúgy is pattanásig feszülő cselekményszálat. Nem mellesleg ad egy kis bepillantást a rendőri világba, amiről az derül ki, hogy nem minden esetben csak szolgál és véd

4.jpgKo nyomozó forró helyzetben (kép: Hancinema)

A FILM MEGTEKINTHETŐ AZ ALÁBBI IDŐPONTOKBAN:

2016. november 9. | szerda
20:30
Sugár Mozi, Budapest

2016. november 11. | péntek
20:30
Apolló Mozi, Debrecen

A jegyárról és a vásárlási feltételekről olvashattok az ESEMÉNYOLDALON.

Gyertek, mi is várni fogunk benneteket!

3.jpgCso Dzsinung (Cho Jin-woong) nem téveszt, halálpontosan játszik ( kép: Hancinema)

 Kedvcsinálónak nézzétek meg az összefoglalót, garantáltan felpörget:D