[REVIEW] Marriage Contract / 결혼계약/ - mert együtt minden könnyebb!

A Marriage Contract / 결혼계약 / dél- koreai sorozat (2016, MBC) áttekintése

marriage-contract-poster4.jpg

A sorozat promóciós posztere (Hancinema)

Gyenge fuvallat még ugyan, de érezhető némi változást hozó légmozgás a koreai drámavilág felől, ami talán a rengeteg elcsépelt klisét lágyítva, kissé életszagúbb, követhetőbb történeteket kerekít. Félreértés ne essék, továbbra is van csuklón ragadás, gonosz apuka. értelmetlen szenvedés stb., de valahogy közelebb érezzük magunkhoz egyes utóbb vetített koreai doramakat.

 A sorozat rövid összefoglalója:

2016. március 5. és április 24-e között vetítette az MBC csatorna szombaton és vasárnap. Ez a 16 részes melodráma igen jó nézettségi szinttel futott, 20%-os átlagával országosan a 2. legnézettebb sorozat volt adott napon, az adott vetítési időben. A sorozatot rendezte Kim Jin-min (Kim Dzsinmin), a forgatókönyvet pedig a 2103-ban nagy sikerrel futó 50 részes You are the best, Lee Soon-shim! dráma írója Jung Yoo-kyun ( Csong Jukjong) készítette.

Főbb szerepekben:

Lee Seo-jin ( I Szocsin), mint Han Ji-hoon
Uee, mint Kang Hye-soo
Lee Whee-hyang ( I Hühjang), mint Oh Mi-ran, Ji-hoon anyja
Shin Rin-ah (Szin Rina), mint Che Eun-sung, Hye-soo kislánya
Kim Kwang-kyu ( Kim Kvanggju), mint Park Ho-joon, Ji-hoon barátja, menedszere
Kim Yong-geon (Kim Jonggon), mint Han Sung-kook, Ji-hoon apja
Park Jung-soo (Pak Csongszu), mint Yoon Sun-young, Han Jung-hoon anyja
Kim Yong-pil (Kim Jongphil), mint Han Jung-hoon, mint Ji-hoon féltestvére
Kim Yoo-ri (Kim Juri) , mint Soe Na-yoon, Ji-hoon ex-kedvese

marriagecontract7-00078a.jpg

A két főszereplő: Uee és Lee Seo-jin

A történet szerint Ji-hoon egy csebol család sarja, de mellékágról származik sajnos, hiszen apja afférjának gyümölcseként került az apai családhoz felnevelésre. Ez a drámai válás anyjától megrázóan hatott gyermeki lelkére, felnőttként nem is volt képes senki mellett megállapodni.  Egy éttermet vezet,  egyik osztálytársa lesz a segítségére, aki egyben a legjobb barátja is.
Egy nap azzal szembesül, hogy édesanyja komoly betegségben szenved, sürgősen májátültetésre lenne szüksége, hogy életben maradhasson. Teljesen megrökönyödve azon, hogy elvesztheti azt, akit igazi családjának tart,  eszelős tervvel áll elő, kell kerítenie egy donort, legálisan és sürgősen.
Ekkortájt kezd el dolgozni a vendéglőjében egy kislányát egyedül nevelő fiatal nő (Hye-soo), aki több dologtól is szenved. Férje korán meghalt és adósságot hagyott hátra, amit ő nyög a hitelezőknek, valamint kiderül időközben, hogy tumora van. Kétségbeesetten gondolkodva a megoldáson, véletlen fültanúja lesz a beszélgetésnek, hogy donort keres a főnöke, hosszas vajúdás után belevág a házassági szerződésbe, hogy máját adja, a kapott pénzt pedig lányára hagyhassa, ha ő már nem lesz.
Ki éli túl az egész?

A sorozat  egyik OST-je

Mentsük meg egymást közösen!

Nem véletlenül tartja a mondás, hogy  együtt minden könnyebb. Lehet az ember bármennyire erős, vagyonos, jóképű, makacs, egyszer mindenki eljut arra a pontra, hogy rájön, egyedül nem megy tovább. Jól is van ez így.
Az élet a legnagyobb tanítómester, és sajnos mindig álcázva küldi a segítséget, még nagyobb gond, baj formájában. Az embernek kell ügyesnek lennie és észrevennie a nehézségekben megbújó lehetőséget.
A mindig pozitív és tenni akaró Hye-soo is pontosan így cselekszik. Amikor már nem bírja a nyomást a hitelezők felől,valamint az egészségi állapotáról is kiderül, hogy nem a régi, halálos kórtól szenved, akkor is cselekszik.
Ép ésszel az ember nem csinál ilyet az biztos, hogy valakivel házassági szerződést kössön azért, hogy donor lehessen valaki számára. Most komolyan, ki csinálna ilyet?
Ám az élet ezt a csomagot tárta elé, ami első kinézetre rendkívül rondán nézett ki. Egy érzelmektől mentes férfi, akinek csak a mája kell belőle. De melyik anya ne vállalna el bármit, hogy a lányát biztonságban tudhassa,
A kislány rendkívül üdítő a sorozatban, aki éretten viselkedik, és egyáltalán nem hisztizik feleslegesen. Pont olyan öntudatos, mint az anyja, így meg is gyűlik vele a baja férfi főhősünknek, hisz jó viszonyt kell kialakítani a kislánnyal, hogy elhiggyék a hivatalban, nem érdekből házasodtak össze.

mc06-00390a.jpgCha Eun-sungot alakító Shin Rin-ah


Ám ennek a csöppségnek lehet köszönni, hogy a férfiban is előtörnek olyan érzések, amikről eddig nem tudott, hogy léteznek: aggódás, féltés, feltétel nélküli szeretet. Egyre inkább rájön, hogy a csebol-világ, amibe minden lében kanál apja akarja betuszkolni, nem kell neki, mert rájön, hogy egy igazi család és egy szerető pár minden pénznél, gazdagságnál többet ér. Hála istennek, itt nincs szerelmi háromszög, nem kell senkivel sem értelmetlenül viaskodnia, ami külön élmény volt számomra. Az apa nézete is üdítően hatott, hogy több fantáziát látott nem egészen törvényes fiában.

Pozitívan levonható a következtetés, hogy gördülékenyen haladtak az események, a félreértések hamar tisztázódtak, a férfi főszereplő igazi pasiként viselkedett, aki mindenre rájött, nem voltak nagyon hosszú szenvedés stációk. Élvezet volt végigkövetni az egymásra találásukat, ahogy elfogadták  leküzdhetetlent, majd megpróbáltak harcolni ellene. Uee játéka igazán meglepetés volt, nem tartom egy nagy színésznek, de itt valahogy ráérzett a szerepére és kiválóan visszaadta az öntudatos, felelősségteljes fiatal anyát.

maxresdefault.jpg

 Nem csöpögős" happy end," csak pont annyira, amennyire lehetséges.

A  történet jó, a cselekményvezetés követhető, lehet rajta sírni és elgondolkodni, hogy vajon mi hasonló helyzetekben hogyan cselekednénk. A végkifejlet az alapfeltevésre bizonyosságot fektet le, vannak helyzetek, mikor egyedül nem megy!

Megtekinthető itt.

További érdekességért látogassatok el Facebook oldalunkra!

Forrás: Hancinema, Wikipédia

Adri~