Romantikázzunk koreai módra!

Filmajánló nem csak pároknak.

Eleged van a szokásos hollywoodi forgatókönyvből és szeretnéd meglepni kedvesed egy nem mindennapi filmélménnyel? Akkor ebben segíteni tudunk, összeállítottunk egy listát, ami erre a kérdésre hathatós megoldást kínálhat.

MY SASSY GIRL / 엽기적인 그녀 (2001)

Rendező: Kwak Jae-young (Kvak Csejong)
Főbb szerepben: Jun Ji-hyun (Cson Dzsihjon), Cha Tae-hyun (Csha Thehjon)
Játékidő: 123 perc

mysassygirl.jpg

Egy nem mindennapi igaz történet alapján készült egész estés mozi garantált szórakozást nyújt azoknak, akik ezt választják.

Gyeon-woo (Gjonu) élete fenekestől felfordul attól az estétől kezdve, amikor megment egy részeg lányt a vonat elé eséstől az állomáson. A lány kifejezetten az ideális esete lenne, csak hát ki nem állhatja a részeg lányokat. Nincs menekvés azonban, kénytelen egy motelbe cipelni a teljesen kiütött nőszemélyt. A lavina elindul, innentől kezdve nem szabadul a különös személyiségű hölgyeménytől. Olyan "párkapcsolati kiképzésben" lesz része, ami minden álmát felülmúlja.

Lányok, ötletek hadát hozza elétek a film, hogyan tesztelheted párod odaadó szerelmét! :D

MY LITTLE BRIDE / 어린 신부 (2004)

Rendező: Kim Ho-jun (Kim Hodzsun)
Főbb szerepben: Moon Geun-young (Mun Gunjong), Kim Rae-won (Kim Nevon)
Játékidő: 123 perc

my_little_bride_hancinema.jpg

Egy 15 éves diáklány, Bo-eum (Boum), felhőtlen kamaszévei veszélybe kerülnek,amikor nagyapja tudatja vele, hogy feleségül kell mennie Sang-minhez (Szangmin), aki ráadásul jóval idősebb nála. Mindennek oka, egy ígéret a két család nagyapjai között, akik együtt harcoltak a koreai háború idején. Ki hallott már ilyet?
Egy remek, szórakoztató felnövéstörténet, sok humorral és két fiatal csetlő-botló szerelmének kibontakozásával.

A MILLIONAIRE'S FIRST LOVE / 백만장자의 첫사랑 (2006)

Rendező: Kim Tae-kyun (Kim Thegjon)
Főbb szerepben: Hyun Bin (Hjon Bin), Lee Yeon-hee (I Jonhi)
Játékidő: 116 perc

millionares_first_love_koreanfilm_or_kr.jpg

A film mottója: "Nincs annál fontosabb az életben, mint a szívből jövő igaz szerelem!"
A dúsgazdag, magas arrogancia- és beképzeltségi szinttel rendelkező Jae-kyung (Csegjong) 18 éves korához közeledve készen áll, hogy átvegye nagyapja örökségét. Ám ennek van egy feltétele, be kell fejeznie az iskolát, vagy mindent elveszít. Amíg a végzettségét meg nem szerzi zárolják a kártyáját és vidékre küldik tanulni, ahol teljesen ellentétes körülményekhez kell hozzászokni. Itt azonban olyan emlékekkel kell szembenézni, amiket már régen elfelejtett, és arra is rá kell jönnie, hogy a pénz, gazdagság nem úr minden felett.


ALWAYS, ONLY YOU / 오직 그대만 ( 2011)

Rendező: Song Il-gon (Szong Ilgon)
Főbb szerepben: So Ji-sub (Szo Dzsiszop) , Han Hyo-joo (Han Hjodzsu)
Játékidő: 106 perc

always_forras_hancinema.jpg

Cheolmin (Csholmin) csendes magányban és egy kis tévé társaságában tölti estéit, miközben egy parkolóban dolgozik. Ezt az idillt megzavarja egy vak lány, Jeong-hwa (Dzsonghva), aki egy telefonos ügyfélszolgálaton dolgozik, hogy fent tudja magát tartani. Cheolmin nehezen tud mit kezdeni ezzel a vidám lánnyal, aki folyton sorozatot nézet vele, és arra kéri, mondja el neki, hogy néznek ki a szereplők. A fiú lassan a lány hatása alá kerül, egyre többet akar tenni érte. A sorsot azonban nem lehet megkerülni, lassan kiderül, hogy miért sodorta útjába a lányt az élet.

Megható történet, melynek nézéséhez zsebkendőre is szükség lehet.

PLAN MAN / 플랜맨 (2014)

Rendező: Sung Si-heup (Szong Sihup)
Főbb szerepben: Jung Jae-young (Csong Dzsejong), Han Ji-min (Han Dzsimin)
Játékidő: 115 perc

planman_hancinema.jpg

Jeong-seok (Dzsongszok) két különös „betegségben” is szenved. Életét percről percre tervezetten éli, illetve  tisztaságmániás, ami miatt mindenki furcsán néz rá. Minden reggel pontban 12:15-kor lép be annak a kisboltnak az ajtaján, ahol titokban megfigyelés alatt tartja Ji-wont (Dzsivon), az ott dolgozó eladólányt. Terapeutája javaslatára úgy dönt, bevallja érzéseit kiszemeltjének, ám ez a terv dugába dől, aznap ugyanis egy másik lány dolgozik és ő hallgatja végig a szerelmi vallomást. Az így megismert, szétszórt eladó segítségével Jeong-seok megpróbálja meghódítani Ji-wont, azonban a nő nem akar olyan férfit, aki hozzá hasonlóan rendmániás. Nincs mit tenni, a változások mezejére kell lépni!

Vicces jelenetek és a felejthetetlen "háromszög kimbab"-dal garantálja az egész estés szórakozást.

MISS GRANNY /수상한 그녀 (2014)

Rendező: Hwang Dong-hyuk (Hvang Donghjok)
Szereplők: Shim Eun-kyung (Sim Ungjong), Na Moon-hee (Na Munhi), Park In-hwan (Pak Inhvan), Sung Dong-il (Szong Dongil)
Játékidő: 124 perc

miss_granny_hancinema.jpg

Egy 74 éves, családjával együtt élő nagymama rájön, hogy már csak kolonc mindenki nyakán. Egy nap betéved egy fényképészszalonba, úgy dönt készített magáról egy képet. A fotós olyat ígér, ami minden nő álma, úgy fog kinézni a képen, mintha 20 éves lenne. És láss csodát, mindez valóra válik, visszakapja 20 éves kinézetét! Mit lehet tenni ilyenkor? Természetesen kihasználni minden lehetőséget, amit kihagytunk az életben!

Az egyik koreai vígjáték egy percre nem hagyja unatkozni azt, aki leül elé. Edzett rekeszizmok a nevetéshez és zsepi a könnyek felitatásához legyen előkészítve.

Már csak egy kérdés merül fel benned, igaz? Hol tudom megnézni.....
Erre választ a már megírt bejegyzésünkben találsz itt.

További érdekességért, friss hírekért a koreai filmiparból látogassatok el facebook oldalunkra.

 Adri~