Koreai film- és drámaközösség

2020.máj.24.
Írta: KFDK 1 komment

A Házasok világa, ahol a sötét oldal sokkal elvetemültebb, mint a Csillagok háborújában

Mi a házasság? Van egyáltalán erre valami egyetemes válasz? A Házasok világa egy olyan hullámvasútra ültetett fel, ahol nincs biztonsági kapaszkodó, és sokkal gyakoribbak a félelmetes kanyarok, a hányingert keltő hullámzások. Ez lett az egyik legnézettebb a koreai kábeltévé-csatornák sorozatainak sorában és az idei év eddigi legjobb sorozata. Mi okozta a kirobbanó sikert? 

sinopsis-episode-9-the-world-of-the-married-malam-ini-di-jtbc.jpg

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

SOROZATAJÁNLÓ: Black Dog: Being A Teacher - egy kezdő tanár viszontagságai

 A sorozatok világa több szempontból tudja lenyűgözni a nézőt: kiváló színészi játékkal, fordulatos cselekménnyel, gyönyörű képekkel, valamit olyan élethelyzetekkel, amikbe könnyen bele tudjuk képzelni magunkat.

Nálam az utolsó szempont talált be, ami miatt ezt a sorozatot végignéztem. Tanár lévén nagyon kíváncsi voltam, milyenek lehetnek más országban egy sorstárs mindennapjai. Értek meglepetések, de voltak hasonlóságok, na meg persze sok-sok érzelem. Talán ez az első ilyen témájú sorozat, amikor a tanárok életét mutatja be egy suli sorozat és nem diákok vannak fókuszban. Nézzük az ajánlót, és az értékelést - szigorúan személyesen! 

black-dog-pic_credit_total_variety_network_tvn.jpg

Kép forrása: Total Variety Network (tvN)

Tovább

Legjobb koreai sorozatok a Netflixen

A Netflix mostanában felturbózta a koreai kínálatát, legalábbis ami a sorozatokat illeti. Leginkább az angolul elérhető koreai sorozatok száma ugrott meg jelentősen, ezért ezekből szemezgettünk, mivel a magyar feliratos kínálat még mindig szerény. Külön feltüntetjük azonban, ha magyar felirat is elérhető egy adott sorozathoz a listánkban.

netflix1.JPG

Tovább

Amikor az ördög szólít: csak tenné kissé tempósabban

A When the Devil Calls Your Name először a poszterével keltette fel a figyelmemet, no meg a szinopszisával. A főszereplő színészeket nem ismertem különösebben. Az első egy-két rész egész jó volt, vicces és megfogott a sorozat. Sokféle kérdést boncolgat, a lélekről, az embert motiváló tényezőkről, és persze ezzel nem különösebben egyedi, hiszen számos film, sorozat teszi ugyanezt. De vajon megéri megnézni ezt a sorit? Alább kiderül. 
(A spoileres részeket külön szakaszba tettem, aki szeretné megnézni a sorit, ugorja át!)

whenthedevil1.jpg

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

A rejtélyes szálloda, ahová csak egyszer léphetsz be

Nem titkolom, számomra az idei év eddigi legjobb sorozatát fogom most nektek ecsetelni. A Hotel del Lunában minden megvan, ami egy jó szórakozáshoz kell, és még annál is több. Az év színésznői alakítása díjat pedig IU tőlem már meg is kapta. Lássuk hát, miről is szól ez a sorozat, és miért olyan lenyűgöző!

hotel_del_luna.JPG

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

Mi ezeket a koreai sorozatokat fogjuk bindzselni Karácsonykor

Jön a téli szünet, a karácsonyi szabadságolások és van, aki síelni megy, mi viszont ilyenkor hozzuk be az éves lemaradásunkat és bindzseljük* le a kimaradt érdekes sorozatokat. Idén is durva volt a felhozatal Koreában, mintegy 189 tévésorozat került képernyőre. Mindet persze képtelenség megnézni, így mi is válogattunk. Íme tehát a KFDK adminjai által két ünnep közötti bindzselésre ítélt sorozatok.

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

Korea legelképesztőbb fantasy filmje a Koreai Filmfesztiválon!

Idén november 5 és 11. között kerül megrendezésre a Koreai Filmfesztivál, ahol számos izgalmas filmet mutatnak be, köztük a Harc az istenekkel: A két világ című fantasyfilmet, mely óriási közönségsiker volt hazájában. 14,4 milliós nézettséggel minden idők második legnézettebb koreai filmje. 

singwa.jpg

Tovább

5 koreai sportfilm, ami újra lázba hoz!

 A phjongcshangi 2018-as téli olimpiai játékok vasárnap lezáródnak. Mi ilyenkor már csak a végeredményt látjuk, ahogy a felkészült sportolók nekirugaszkodnak a nagy megmérettetésnek, hogy felállhassanak a dobogó valamelyik fokára. Ám, hogy  mennyi kemény edzéssel töltött óra, számtalan váratlan esemény keresztezheti a csúcsra vezető utat, ebbe engednek bepillantást adni a következő történetek.

Íme 5 film, ami után garantáltan felugrasz és legalább a futócipőd után nyúlsz, hogy körbefusd a legközelebbi parkot, hogy a végén elmondhasd: Ez az, megcsináltam!

new-main-trailer-and-stills-for-the-korean-movie-run-off_71.jpg

 Run-off  

 

Tovább
Címkék: sportfilm