[AJÁNLÓ] A felnövés mindig bajjal jár: Hússzor is neki kell lendülni

Válogatás a 9.Koreai Filmfesztivál filmjeiből 6.

Idén nem lehet egyszerűen csak egy-két filmet kiemelni az idei filmfesztivál palettájáról. A kínálat hemzseg a jobbnál jobb alkotásoktól.  Az érzelmi túlfűtöttség, a műfajok keveredése, a meggyőző színészi játék adja a koreai filmek pikantériáját. Garantáltan nyomot fog hagyni bennetek a következő bemutatásra kerülő is, könnyedségével és humorával. Nevetőizmokat előkészíteni!

twenty-2.jpg

A Húsz/ Twenty/ 2015 márciusában debütált. A film már az első héten átlépte az egymilliós mérföldkövet, majd több, mint 3 milliós nézettséggel zárt. A film olyan kiváló fiatal tehetségeket sorakoztat fel, mint Kim Ubin vagy Kang Hanul.  A hazai rajongók számtalan népszerű sorozatban már találkozhattak velük, igazi élmény lesz őket a vásznon viszontlátni. 

A TÖRTÉNET

Érettségi után betölti a huszadik életévét a három jóbarát. Cshiho munkanélküli, és semmi más nem érdekli, csak a csajozás. A szerény Gjongdzse lányok társaságában iszonyú félénk – már amíg be nem rúg rendesen. Az örökké vidám Tongu (Dong-woo) képregényeket szeretne készíteni, de családja nehéz anyagi helyzete miatt több állást is kell vállalnia.

Mindhárman úgy érzik, övék a világ, ami tele van új lehetőségekkel, kalandokkal és szerelemmel. És amíg felfedezik ezt a világot, csinálnak egy kis bajt itt, okoznak egy kis galibát ott, miközben nem is akarnak igazából felnőni.

Rendező:
I Bjonghon (Lee Byeong-heon)
Szereplők:
Kim Ubin (Kim Woo-bin)
I Dzsunho (Lee Junho)
Kang Hanul (Kang Ha-neul)

4_1.jpgBalról jobbra: I Csunho, Kang Hanul és Kim Ubin

Azt hiszem, mindannyian szívesen visszamennénk a gondtalan gyermekkorba, ahol minden csupa, játék, kacagás. Ebben a felnövéstörténetben főszereplőink ezzel a problémával néznek szembe.  El kellene kezdeni felnőttként viselkedni, munkába állni, komolyan gondolkodni, döntéseket hozni. És a nők? Na, igen, ez egy sarkalatos pont, ami rengeteg vicces pillanatot, komikus helyzetet teremt a nézők és a nevetőizmok örömére.

Ne hagyjátok ki ezt a fergeteges vígjátékot, egy igazi humorbomba koreai módra. 

2_1.jpgFelnőtt élet? Neeeeee?!

A film megtekinthető: 

2016. november 10. | csütörtök
20:45
Sugár Mozi, Budapest

2016. november 12. | szombat
18:00
Apolló Mozi, Pécs