[AJÁNLÓ] Veterán zsaru a piszkos milliárdos ellen

Válogatás a 9. Koreai Filmfesztivál filmjeiből 4.

A november 8 és 12. között megrendezésre kerülő 9. koreai filmfeszivál bővelkedik izgalmas filmekben. Az akciófilmek kedvelői több remek alkotást is láthatnak, például Az egy nehéz nap című filmet, de ha nem elég az izgalomból, tudjuk a dolgot még fokozni a tavaly bemutatott Veterán (Veteran / 베테랑) című mozival, melyre hazájában 13,4 millióan váltottak jegyet, és ezzel minden idők 3. legsikeresebb koreai alkotása. Nem is véletlenül!

veteran1.jpg

Történet

Szo Docshol egy igazi kemény rendőr, aki minden idejét a bűnüldözésnek szenteli. Az egyik akciójában segítő kamionsofőr hirtelen „lezuhan” a lépcsőn, miután kérdőre vonja a Sindzsin vállalat arrogáns és brutális örökösét, Cso Theót a cégnél történt jogtalan elbocsátások miatt. Szo elkezdi kivizsgálni az ügyet, de Cso vagyona és befolyása miatt folyton falakba ütközik. Szo megfogadja, hogy bármibe kerül is, levadássza a tisztességtelenül játszó fiatal milliárdost.

Rendező:
Rju Szungvan (Ryoo Seung-wan)
Szereplők:
Hvang Dzsongmin (Hwang Jung-min)
Ju Ain (Yoo Ah-in)
Ju Hedzsin (Yoo Hae-jin)
O Dalszu (Oh Dal-su)

veteran2.jpg

Fent: Szo Docshol (Hvang Dzsongmin) zsaru és csapata. Lent: Cso Theo (Ju Ain) milliárdos és klikkje

Az izgalmas akciófilm kiváló színészi játékkal örvendezteti meg a nézőket, Hvang Dzsongmin számos díjat nyert művész, tavaly a magyar fesztiválközönség is láthatta az Egy új világ című filmben. A film kétség kívül legnagyobb húzóereje azonban Ju Ain, aki számára a tavalyi év szenzációsan sikerült, a koreai filmfesztiválon szintén vetítésre kerülő A trón című alkotás mellett a nagy sikerű Veteránban nyújtott alakításáért összesen 12 díjat zsebelt be, szinte lesöpörve riválisait minden díjátadón, és ráadásként megkapta a koreai miniszterelnöki elismerést is a koreai kultúráért végzett munkájáért.

veteran3.jpg

Ju Ain brutális játékától garantált lesz a libabőr

veteran4.jpg

O Dalszu (középen ballonkabátban), Szo főnöke szerepében látható a filmben. O keresett és igen tehetséges karakterszínész, a fesztiválon idén több filmben is láthatjuk.

 A film megtekinthető:

2016. november 11. | péntek,  20:30
Sugár Mozi, Budapest

2016. november 11. | péntek,  20:30
Belvárosi Mozi, Szeged

2016. november 12. | szombat 18:00
Sugár Mozi, Budapest

Jegyek már kaphatóak, online is foglalhatók a mozik honlapján. A film magyar felirattal tekinthető meg.

Kövessétek az eseményoldalt a részletekért, játsszatok belépőjegyért, ajándékcsomagokért.

Gyertek, keveredjünk bele!