A Házasok világa, ahol a sötét oldal sokkal elvetemültebb, mint a Csillagok háborújában

Mi a házasság? Van egyáltalán erre valami egyetemes válasz? A Házasok világa egy olyan hullámvasútra ültetett fel, ahol nincs biztonsági kapaszkodó, és sokkal gyakoribbak a félelmetes kanyarok, a hányingert keltő hullámzások. Ez lett az egyik legnézettebb a koreai kábeltévé-csatornák sorozatainak sorában és az idei év eddigi legjobb sorozata. Mi okozta a kirobbanó sikert? 

sinopsis-episode-9-the-world-of-the-married-malam-ini-di-jtbc.jpg

The World of the Married ( 부부의 세계) egy remake, a BBC One csatornán nagy sikerrel futott Doctor Foster alapján készült. A 16 részes mű főszereplői Kim Hee-ae (Kim Hie), Park Hae-joon (Pak Hedzsun) és Han So-hee (Han Szohi). Már maga az eredeti sorozat is nagy figyelmet kapott Angliában, az angol főszereplő színésznő számos díjat bezsebelt alakításáért. Így már az eredeti mű körüli felhajtás is adta az alaphangulatot.

Képzelhetjük, hogy ha egy jó alapsztorihoz még hozzáadjuk a koreai színészi játékot, a meghökkentően élethű karakterábrázolást, mindez még meg van spékelve ördögien csavaros forgatókönyvvel, akkor ez csak még nagyobbat tud ütni. 

Kim Hee-ae (Kim Hie), aki 52 éves, korát meghazudtolóan jól néz ki, filmbeli szerepét pedig elképesztően jól alakította. Ami különösen jó a koreai változatban, hogy nemcsak a főhősnőre fókuszál a történet, hanem mindenkit, akit csak érintenek az események, pásztázza és mutatja, mi zajlott éppen az egyes személyekben. Minden egyes szereplő kiválóan alakított, kevésbé volt érzékelhető túlzott ripacskodás (véleményünk szerint). A szánalmas, csaló férj, akit a nők tartottak el, egyfajta karikatúraként tárult a szemünk elé, de meglepetésünkre, egy mélységesen aggasztó jellemmé formálódott át. A karakterek vadak és manipulatívak, de semmiképpen sem hihetetlenek.

life-lessons-we-learned-from-the-hit-drama-the-world-of-the-married.jpg

A főszereplőt alakító Kim Hee-ae (Kim Hie), mellette a férj szeretőjeként, Han So-hee (Han Szohi).

A forgatókönyv kiválóan megkomponált mestermű ebben a műfajban, az események egy percre sem ültek le, nagyon kevés ideje volt a nézőnek megemészteni az adott szituációkat, mert a hullámvasút olyan gyorsan mozgott, hogy szinte bele lehetett szédülni az érzelmi kavalkádba. Ez nem egy könnyed, szórakoztató mese, itt egy kemény bosszúhadjárat folyt. Egy sikeres doktornő, aki körül az élet csodásan szép, mindez pillanatok alatt bomlik szét, mert kideríti nem kis nehézség árán, hogy férjének már hosszú ideje viszonya volt egy fiatalabb nővel. Nukleáris bombaként robbant az agyában a tény, hogy a  barátai is hosszú ideje megtévesztették. Innentől kezdve, mint kölykét védő sebzett oroszlán, vadul be a csalódott feleség, és minden határt átlépve próbált meg kikerülni ebből a helyzetből a fiával és a pénzével együtt. 

the-world-of-the-married-recap-is-it-obsession-or-love-for-sun-woo-and-tae-oh.jpg

Erkölcstelenség, drámaiság, hazugságok, csalás, ármánykodás, reménytelenség és lehetne sorolni, ami jellemzi a 16 részek mindegyikét. Az első 6 rész önmagában is megállja a helyét, a történet mondhatni lezáródik, hiszen elválik a férjtől. Aki kíváncsi, hogy 2 év után, az időközben sikeressé vált ex-férj visszatérve új feleségével, hogyan tör be újból a lassan lenyugodni látszó volt feleség életébe, az semmiképpen ne álljon meg.

0e3b31d5-fcfd-49c8-9d95-3ce0cad481fa.jpg

Kim Hee-ae (Kim Hie) a férjet alakító Pak Hae-joonnal (Pak Hedzsun) az oldalán.

 Igazi tükör ez a sorozat, nem kevés mondanivalóval, kérdéssel. Lehet-e a lehetetlennek tűnő helyzetekből jól kijönni? Valóban csak sorozatban lehet ilyen elképesztő történettel találkozni? 

Csak az nézzen bele, aki nem fél, mert olyan hátborzongatóan valóságos...

 

Források:  1, 2,  3

Címkék: ajánló, sorozat