A koreai szórakoztatóipar legbefolyásosabb hölgyei

A Forbes Korea minden évben kiadja a Power Celebrity listáját, melyen a szórakoztatóipar legbefolyásosabb alakjait rangsorolják, elért eredményeik, népszerűségük és az évi keresetük alapján. Nőnap alkalmából kicsemegéztük nektek a listáról a hölgyeket. 

twice-time.jpg

A Twice együttes. Fotó: JYP Entertainment

1. TWICE 

Helyezés a listán: 3.

A hölgyek között az első helyen a Twice együttes szerepel, akik 2015-ben alakultak és azóta őrületes népszerűségre tettek szert. Olyannyira, hogy az egyetlen lányegyüttes, akik ugyanabban az évben nagylemezért és kislemezért is platinalemezt vehettek át.

2. IU

Helyezés a listán: 5.

iu.png

Fotó: Kakao M

IU énekesnőként kezdte a pályafutását, de fiatal kora ellenére (még csak 25 éves), már igencsak hosszú ideje a nemzet egyik kedvence, és színésznőként is befutottnak számít. Négy nagylemeze, kilenc középlemeze és 41 kislemeze jelent meg eddig, valamint hat televíziós sorozatban játszott főszerepet, például az alábbi Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo címűben.

3. Song Hye-gyo (Szong Hjegjo)

Helyezés a listán: 6.

song-hye-kyo-1.jpg

Fotó: United Artists Agency

A 37 éves gyönyörű színésznő hatalmas népszerűségnek örvend Ázsia-szerte, köszönhetően olyan szerepeinek, mint a Full House, a That Winter, The Wind Blows vagy a Descendants of the Sun. Utóbbiról mi is írtunk, hiszen ez a sorozat őrületes hullámként söpört végig egész Ázsián, és a főszereplő párost gyakorlatilag ikonokká változtatta. Talán éppen ezért nem véletlen, hogy a Power Celebrity listán Szong Hye-gyót a 7. helyen a férje, Song Jung-gi (Szong Dzsunggi) követi, aki a sorozatban is a partnere volt.

4. Kim Yeo-na (Kim Jona)

Helyezés a listán: 9.

yunakim.jpg

Fotó: W Korea magazin

Az olimpiai bajnok műkorcsolyázónő Korea egyik legnagyobb kedvence, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy négy évvel a visszavonulása után is még a legbefolyásosabb hírességek listájának első tíz helyezettje között tudott maradni. Olyan márkák arca, mint a Nike, a Samsung, a Hyundai vagy a Korean Air légitársaság. 

5. Red Velvet

Helyezés a listán: 11.

redvelvet.jpg

Fotó: SM Entertainment

A Red Velvet együttes 2014-ben alakult, számos díjat nyertek, valamint az egyik legnépszerűbb K-pop-együttesnek tartják őket, akik óriási marketingerővel bírnak. Még az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun előtt is felléptek.

 6. Bae Suzy

Helyezés a listán: 12.

dorihwaga.jpg

Kép: CJ Entertainment

 

Suzy pályafutása a miss A lányegyüttes tagjaként kezdődött, azóta azonban a hölgy kinőtte már ezt a kategóriát és sikeres színésznővé avanzsált. Játszott a Dream High című sorozatban, a Gu family Book-ban és az Uncontrollably Fond-ban. A barackvirág éneke című filmjét a magyarországi koreai filmfesztivál is vetítette.

7. Kim Hui-seon (Kim Hiszon)

Helyezés a listán: 19. 

kimheesun.jpg

Fotó: Instiz


Kim Hui-seon (vagy alternatív angolos átírással: Kim Hee-sun) 41 éves, gyönyörű színésznő, aki számos népszerű filmben és sorozatban mutatta meg tehetségét. Olyan sorozatokban láthattuk, mint a My Fair Lady, a Smile Again, a Faith vagy a kritikai sikert aratott Angry Mom. Emellett látható volt például Jackie Chan Jackie, a legenda című mozijában is, méghozzá főszerepben, melynek betétdalát is együtt vették fel.

 8. Lee Hyo-ri (I Hjori)

Helyezés a listán: 20

leehyori.jpg

Fotó: Hankyung

Lee Hyori elsősorban énekesnőként lett ismert, majd a Family Outing című mókás varietéműsorral vált igazán népszerűvé, és lett a beceneve "a nemzet tündére". Szólókarrierje mellett számos tévéműsor házigazdája volt, legutóbb a Hyori's Homestay című valóságshowban szerepelt. 

Címkék: színészek