Koreai film- és drámaközösség

2018.dec.09.
Írta: KFDK Szólj hozzá!

Mi ezeket a koreai sorozatokat fogjuk bindzselni Karácsonykor

Jön a téli szünet, a karácsonyi szabadságolások és van, aki síelni megy, mi viszont ilyenkor hozzuk be az éves lemaradásunkat és bindzseljük* le a kimaradt érdekes sorozatokat. Idén is durva volt a felhozatal Koreában, mintegy 189 tévésorozat került képernyőre. Mindet persze képtelenség megnézni, így mi is válogattunk. Íme tehát a KFDK adminjai által két ünnep közötti bindzselésre ítélt sorozatok.

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

Korea legelképesztőbb fantasy filmje a Koreai Filmfesztiválon!

Idén november 5 és 11. között kerül megrendezésre a Koreai Filmfesztivál, ahol számos izgalmas filmet mutatnak be, köztük a Harc az istenekkel: A két világ című fantasyfilmet, mely óriási közönségsiker volt hazájában. 14,4 milliós nézettséggel minden idők második legnézettebb koreai filmje. 

singwa.jpg

Tovább

[Szavazás] 2017 kedvenc koreai sorozata?

688831a00ec742f2fb39c46b926d1fae.jpg

Idén vajon melyik sorozat tudhatja magáénak a legtöbb rajongót? Szavazni csak egyre lehet, igyekeztünk a legismertebbeket felsorolni (mindet úgysem tudnánk, hisz egy évben több száz K-drama készül!). Ha a kedvencetek nincs a listában, írjátok meg kommentben itt vagy a Facebook poszt alatt! December 31. délig lehet szavazni! 

Tovább
Címkék: sorozat

Fergeteges filmekkel érkezik a 10. Koreai Filmfesztivál!

Idén már 10. alkalommal élvezhetjük öt napon át a koreai filmek varázsát Magyarországon. A jubileumi Koreai Filmfesztivál ezúttal egy picit hamarabb kezdődik, mint eddig megszoktuk, október 25 és 29 között várja majd a nézőket négy városban: Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett, méghozzá igencsak remek filmekkel, köztük a legfrissebb, 2017-es kasszasikerekkel!

filmfeszt.JPG

Az ázsiai filmek kedvelői idén sem fognak csalódni, a koreai filmfesztivál többféle műfajban vetít majd alkotásokat, hátborzongató horrortól hasfájósan vicces vígjátékokon át a vérpezsdítő akciófilmekig. A teljesség igénye nélkül ajánlunk nektek filmeket az idei kínálatból.

Tovább

[AJÁNLÓ] Patriotizmus helyesen: újjászületés, rokon lelkek és szabadságharc

A tvN sorra gyártja a jobbnál-jobb sorozatokat, ezzel a darabbal is igencsak belenyúltak a levesbe. A Chicago Typewriter egy izgalmas, vicces, drámai sorozat, mely remekül ötvözi a fantasztikumot a valósággal, miközben átrepít minket időn és téren, és belecsempészi a koreai patriotizmust is a történetbe. Valahogy így kéne sorozatot gyártani mindenhol. 

chict.jpg

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

Korean Movie Night a Sugár Moziban!

Ne hagyjátok ki a lehetőséget, most április 6-án két remek koreai filmet nézhettek meg a Sugár moziban Budapesten, ráadásul ingyenesen! Jön a kiváló, izgalmas akciókrimi, a Veterán, és az igazán vicces történelmi kalandfilm, A csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titka. Természetesen magyar felirattal. 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezendő Korea Napok további programjairól a Koreai Kulturális Központ oldalán olvashattok.

movienight.jpg

Tovább
Címkék: ajánló, film, esemény

Jön az Árnyak kora és a Sirató a Titanic Filmfesztiválra

Idén már 24. alkalommal rendezik meg a Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, idén 27 ország 34 filmje vesz részt a programban, és az Ázsiai szelek és A sötét oldal szekcióban két igen ütős koreai filmet tekinthetnek meg a koreai filmek szerelmesei. Jön az Oscarra is küldött Age of Shadows, valamint a nagyon jó kritikákat kapott, kemény horror, a The Wailing.

sgeofshadows.jpg

Tovább