Mi ezeket a koreai sorozatokat fogjuk bindzselni Karácsonykor

Jön a téli szünet, a karácsonyi szabadságolások és van, aki síelni megy, mi viszont ilyenkor hozzuk be az éves lemaradásunkat és bindzseljük* le a kimaradt érdekes sorozatokat. Idén is durva volt a felhozatal Koreában, mintegy 189 tévésorozat került képernyőre. Mindet persze képtelenség megnézni, így mi is válogattunk. Íme tehát a KFDK adminjai által két ünnep közötti bindzselésre ítélt sorozatok.

100 Days My Prince (백일의 낭군님)

100daysmyprince.jpg

(Fotó: tvN)

Mivel karácsony lesz, azért mégse a legsötétebb, legmorbidabb sorozatokat tárazzuk be, a könnyed szórakozást pedig egész biztosan szolgáltatni fogja ez a történelembe ágyazott romkom, melyben a koronaherceget megtámadják, elveszti az emlékezetét és kiköt egy kis faluban, ahol feleségül kell vennie az ország vénlányát, akinek sehogy se fűlik a foga megházasodni. Szegény hercegünk kicsit béna a hétköznapi dolgokhoz, így rajta röhög az egész falu. Közben persze a két fiatal azért jól megszereti egymást. Na de mi lesz, ha a herceg memóriája egyszer csak visszatér?

Főszerepben: Do Gyeongsu (To Gjongszu), Nam Ji-hyeon (Nam Dzsihjon)
Megtekinthető: MyAsianTv (angol)

Terrius Behind Me (내 뒤에 테리우스)

terius.jpg

(Fotó: MBC)

Aki némi akciót is szeretne, de ugyanakkor nem válna meg a vicces jelenetektől és némi finom romantikától, annak tökéletes választás lehet ez a sorozat. Egy volt titkosügynök, akit megvádoltak olyasmivel, amit nem követett el, egy lakótelepen rejtőzik és volt kedvese gyilkosa után nyomoz. Na de egyszer csak belecsöppen az életébe a hirtelen megözvegyült szomszédasszony, a két kicsi gyerekével. Hogy-hogy nem, ügynökünk bébiszitterkedésre adja a fejét, ami sok muris epizódhoz vezet, közben pedig megpróbálja kideríteni, hogyan kapcsolódik az asszony férjének halála össze a saját múltjával. 

Főszerepben: So Ji-seop (Szo Dzsiszop), Jeong In-seon (Csong Inszon)
Megtekinthető: MyAsianTv (angol) | letölthető magyar felirat

 Memories of the Alhambra (알함브라 궁전의 추억 )

memories1.jpg

memories2.jpg

(Fotó: tvN)

Bár ennek a sorozatnak még nem lesz vége karácsonyig, a meglévő részeket biztosan ledaráljuk az ünnepek alatt, akkora a felhajtás körülötte. Nagyon magas nézettséggel debütált, és rendkívül formabontó sorozatnak tarják így az elején a kritikusok. A részben Budapesten, részben Spanyolországban forgatott sorozat olyan, mintha egy AR (kiterjesztett valóság) videojátékot játszanánk. Egy gazdag befektető levelet kap egy AR videojáték fejlesztőjétől, aki Alhambrában játszódó, középkori csatákról szóló játékot tervezett. A befektető Granadára utazik találkozni az illetővel. Csakhogy a játék kitalálója eltűnt, a nővére pedig azt a panziót vezeti, ahol a befektető megszállt. Ketten együtt egy furcsa dolgot élnek át: a határ a valóság és az AR között elmosódni látszik. Mi már csak Hyun Bin sármja miatt is meg fogjuk nézni!

Főszerepben: Hyun Bin (Hjon Bin), Park Shin-hye (Park Sinhje)
Megtekinthető: MyAsianTV, Netflix (angol) | letölthető magyar felirat

 

 *bindzselés: amikor egy huzamban, egyszerre nézed meg egy sorozat több, vagy akár összes részét. Az angol binge szóból.

Címkék: ajánló, sorozat