Korea legelképesztőbb fantasy filmje a Koreai Filmfesztiválon!

Idén november 5 és 11. között kerül megrendezésre a Koreai Filmfesztivál, ahol számos izgalmas filmet mutatnak be, köztük a Harc az istenekkel: A két világ című fantasyfilmet, mely óriási közönségsiker volt hazájában. 14,4 milliós nézettséggel minden idők második legnézettebb koreai filmje. 

singwa.jpg

A Harc az istenekkel: A két világ (eredeti címén 신과함께-죄와 벌, Singva hamkke: csöva pjol, szó szerint: Együtt az istennel: bűn és bűnhődés) nagyszabású fantasy, bámulatos CGI technológiával, amin csodálkozni igazából nem lehet, hisz a hollywoodi produkciós cégek is számos ázsiai CGI-műhellyel dolgoztatnak. A film népszerűségét a látványvilágon túl a témájának is köszönheti: a koreai mitológia világába vezeti a nézőt. A film egyébként egy webtoon alapján készült.

Történet

Kim Dzsahong példamutató életet élő tűzoltó. A munkájának él, lelkiismeretesen ment embert és állatot egyaránt. Amikor eljön az ideje és egy mentés közben meghal, három túlvilági őrangyal (csoszungszadzsa, "túlvilági hírnök") jön el érte és kíséri a lelkét a mennyek és poklok kapujához, ahol is Dzsahong 49 nap alatt megmérettetik. A különféle bűnök istenségei elbírálják, mennyire élt méltó életet. Ha bármilyen bűnben bűnösnek találják, akkor bizony pokolra jut. Dzsahong azonban kiválasztott, olyan személy, aki "tökéletesen" viselkedett egész életében, ezért nagy esélye van arra, hogy a 49 nap végén reinkarnálódhat, jutalmul azért, hogy életében jó ember volt. A három őrangyalnak az a dolga, hogy tulajdonképp ügyvédeiként védjék a tárgyalásokon, illetve fizikai testőrségét is ellátják a pokoltól pokolig vezető, semmiképpen sem habos-babos, mitológiai lényekkel teli úton. Az őrangyaloknak is van tétje az útnak: még két "tökéletes" embert kell reinkarnáláshoz segíteniük, hogy ők maguk is újjászülethessenek. 

singwa_webtoon.jpg

Kép az eredeti webtoonból

simgwa2.jpg

Dzsahong (Csha Thehjon, középen) az egyik istenséggel és a vádló ügyésszel élete egyik újraélt jelenetében

along-with-the-gods-2.jpg

I Dzsongdzse mint Jomna, az alvilág mindenható királya

along_with_the_gods-_the_two_worlds_still_1.jpg

Ez az utazás nem egy leányálom!

A filmet november 6-án a Sugár moziban lehet megtekinteni a Koreai Filmfesztivál keretében, magyar felirattal.

Képek: Lotte Entertainment, Naver Webtoon