A legjobban várt koreai filmek a nyáron

A nyári moziszezon legjobban várt koreai alkotásait gyűjtöttük össze alább. Tavaly a Taxi Driver volt a legtöbbet nézett nyári film Dél-Koreában, a legnagyobb meglepetést pedig a Midnight Runners okozta. Lássuk idén mit rejteget a nyári kínálat!

Along With The Gods 2

alongwiththegods.jpg

A tavalyi év szenzációja volt az Along With The Gods: Two Worlds, mely 14 milliós nézettségével minden idők második legnézettebb koreai mozija lett. A CGI-effektekben bővelkedő, a koreai mitológiába vezető fantasy folytatása augusztusban kerül majd a koreai mozikba. A film egy hősies tűzoltót követ nyomon, aki halála után a hét pokolban mérettetik meg az istenek előtt, útját pedig három halálangyal vigyázza.

Inrang

inrang.jpg

A The Age of Shadows című film rendezője egy akcióthrillerrel tér vissza júliusban, melynek alapját a The Wolf Brigade című japán animációs film adja. A történet a jövőben játszódik, ahol Észak- és Dél-Korea közös kormányt alakít, ám az egyesítést ellenző terroristacsoport mindent megtesz, hogy felrúgja a békét. Gang Dong-won (Kang Dongvon) a vezetője annak az elit egységnek, akiknek a feladata a terroristák megállítása.

The Spy Gone North

A film a Cannes-i filmfesztiválon debütált kritikai sikerrel, a koreai mozikba augusztus 9-én kerül majd. A Hwang Jeong-min (Hvang Dzsongmin), Lee Seong-min (I Szongmin), Cho Jin-woong (Cso Dzsinung) és Ju Ji-hoon (Csu Dzsihun) főszereplésével készült film egy üzletembernek álcázott dél-koreai kémről szól, akinek meginog a hite, amikor tanúja lesz annak, hogy az északi és déli vezetés összeszövetkezik, hogy megakadályozzák Kim Dae-jeong (Kim Dedzsong) elnök megválasztását 1997-ben.

Drug King

drug_king.jpg

Song Gang-ho (Szong Gangho) és Bae Doo-na (Pe Duna) az Inside Men rendezőjének új filmjében egy valós történetet kelt életre Puszan leghírhedtebb drogbárójáról az 1970-es években.

Changgwol/Rampant

changgwol.jpg

Hyun Bin (Hjon Bin) ebben a Csoszon-korban játszódó filmben egy herceget alakít, akit hazahívnak Kínából, hogy segítsen megfékezni egy zombiinváziót.

Forrás: Yonhap

Címkék: ajánló, film