5 koreai sportfilm, ami újra lázba hoz!

 A phjongcshangi 2018-as téli olimpiai játékok vasárnap lezáródnak. Mi ilyenkor már csak a végeredményt látjuk, ahogy a felkészült sportolók nekirugaszkodnak a nagy megmérettetésnek, hogy felállhassanak a dobogó valamelyik fokára. Ám, hogy  mennyi kemény edzéssel töltött óra, számtalan váratlan esemény keresztezheti a csúcsra vezető utat, ebbe engednek bepillantást adni a következő történetek.

Íme 5 film, ami után garantáltan felugrasz és legalább a futócipőd után nyúlsz, hogy körbefusd a legközelebbi parkot, hogy a végén elmondhasd: Ez az, megcsináltam!

new-main-trailer-and-stills-for-the-korean-movie-run-off_71.jpg

 Run-off  

 

1. Take off / 국가대표 (2009)

Az igaz történeten alapuló film témájában nem esik messze az olimpiai játékoktól, hiszen az első koreai sí magasugró csapat összeállását és megpróbáltatásait követhetjük nyomon. A film egyébként a bemutató évében a második legnézettebb volt. Senki ne hagyja ki ezt a humorban gazdag alkotást.

Főszerepben:

Ha Jung-woo: Cha Heon-tae/Bob

Kim Dond-wook: Choi Hong-cheol

Kim Ji-seok:  Kang Chil-gu

Choi Jae-hwan :Ma Jae-bok

Lee Jae-eung :Ma Bong-gu

Sung Dong-il:  Coach Bang

take_off-p4.jpg

2. Run-off / 국가대표 2 ( 2016)

Nem maradhat ki a repertoárból a különböző háttérből jövő nőkből összeállt jéghoki csapat fergeteges sztoriján alapuló film sem. Remek szereplő válogatás, garantált szórakozás.

Főszerepben:

Soo Ae: Lee Ji-won

Oh Dal-su: Kang Dae-woong

Oh Yeon-seo: Park Chae-Kyung

 

photo757497.jpg

3. As One/  코리아 ( 2012) 

Egy szintén igaz történetet feldolgozó alkotás, ahol először láthattuk a ketté szakadt Korea sportolóit együtt játszani. A sportág pingpong, nem szokványos, mégis szívet melengető történet.

Főszerepben: 

Ha Ji-won: Hyun Jung-hwa

Bae Doona: Ri Bun-hui

Han Ye-ri: Yu Sun-bok

as_one_movie.jpg

4. No Breathing / 노브레싱 (2013)

Ebben a felnövéstörténetben két fiatal srác kezd el edzeni az úszóversenyre, küzdve egymással, barátsággal, szerelemmel. 

Főszerepben: 

Lee Jong-suk : Jung Woo-sang
Seo In-guk : Jo Won-il
Kwon Yuri: Jung-eun

yurigg-nobreathingostfeat-masytaband.jpg

5. The king of Jokgu/ 족구왕 (2013)

Ez a kis független film nem várt sikert aratott a koreai mozikban nem sokkal a bemutatást követően. A koreaiak foci és röplabda szabályrendszerének keverékén alapuló sportága elevenedik meg egy suliban, ahol egy csapatot próbálnak összeboronálni a nagy versenyre. 

Főszerepben:

Ahn Jae-hong: Hong Man-seop

Hwang Seung-eon: Seo Ahn-na

Jung Woo-sik:  Kang Min


the_king_of_jokgu-p1.jpg

 

Jó szórakozást !

Forrás: wikipedia, asianwiki, hancinemanews.joins.com

Címkék: sportfilm