Jön az Árnyak kora és a Sirató a Titanic Filmfesztiválra

Idén már 24. alkalommal rendezik meg a Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, idén 27 ország 34 filmje vesz részt a programban, és az Ázsiai szelek és A sötét oldal szekcióban két igen ütős koreai filmet tekinthetnek meg a koreai filmek szerelmesei. Jön az Oscarra is küldött Age of Shadows, valamint a nagyon jó kritikákat kapott, kemény horror, a The Wailing.

sgeofshadows.jpg

Az Age of Shadows (magyar címe: Árnyak kora) rendezőjének, Kim Dzsiunnak (Kim Jee-woon) a portfóliójában olyan filmeket találunk, mint a The Good, the Bad, the Weird vagy az I Saw the Devil, és ezúttal is biztosak lehetünk benne, hogy a nagyszabású történelmi drámában sem kell csalódnunk. Igazi sztárparádét kapunk: a legendás Szong Gangho (Song Kang-ho) mellett olyan színészeket láthatunk, mint a manapság szupernépszerű Kong Ju (Gong Yoo), a musicalszínészként is kiváló  Sin Szongnok (Shin Sung-rok) vagy a televíziós sorozatokkal népszerűvé vált Han Dzsimin (Han Jimin). A történet a 30-as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás alatt, amikor is nagy vihart okoz a japán gyarmatosítás szimbólumának, a Csongno kerületi rendőrkapitányságnak a felrobbantása. Az ellenállási mozgalom tagjai és a japán ügynökök közt kialakuló macska-egér játékban senki sem tudja, ki barát, és ki ellenség. Egy koreai születésű japán rendőrtiszt, korábban maga is az ellenállás tagja, erkölcsi válságba kerül: a saját élete fontosabb-e, vagy egy magasabb cél szolgálata.

Vetítések:

Április 9. 20:00 és április 12. 18:00
Helyszín: Pop-Up Cinema @ Ódry Színpad, SZFE

the_wailing_1.jpg

A The Wailing (magyar címe: Kokszongi sirató) című horrorfilm Na Hondzsin (Na Hongjin) alkotása, aki a The Chaser című filmmel debütált rendezőként 2008-ban. Az izgalmas, sötét történet főszerepében Kvak Tovont (Kwak Do-won) és a magyar közönség számára is ismerős Hvang Dzsongmint (Hwang Jung-min; Veteran, Ode to My Father) láthatjuk. A békés tengerparti faluban ismeretlen öregember bukkan fel. Senki sem tudja, mikor és miért érkezett. Hamarosan rejtélyes történetek kezdenek róla keringeni, és a falu lakói közül egyre többen halnak meg furcsa körülmények között. Egy idő után kiderül, hogy egymást ölik meg, látszólag minden ok nélkül. A faluban kirobbannak az indulatok, és mindenki az idegen ellen fordul.

Vetítések:

Április 8. és április 13. 20:30
Helyszín: Toldi mozi nagyterem

Mindkét filmet magyar felirattal vetítik, a jegyek 1400 forintba kerülnek