Amikor a brománc felejthetetlenre sikerült a sorozatban!

Nem egyszer előfordult, hogy a brománc sokkal jobban sikerült, mint a románc egy sorozatban, vagyis a fiúk közti kapcsolat ábrázolása emlékezetesebbre sikerült, mint a szerelmi szál a főszereplő férfi és nő között. A koreai sorozatoknak egyik ékköve tud lenni, ha pasik bajtársi viszonya szenzációsra sikeredik, annak a sorozatnak már nyert ügye van, hiszen garantáltak lesznek a vicces jelenetek, mert ugratni legjobban a pasik tudják egymást, nem igaz?

bromance5.gif

Először tisztázzuk, mit is takar a brománc, mielőtt valaki kétes gyanúval nézne a cikk további részére. A szó az angol bromance szóból ered, és a férfiak közötti szoros, nem szexuális barátságot takarja a szót nagyon röviden. A brománc Hollywoodban is éppoly népszerű téma, mint a koreai sorozatokban, tehát nem távol-keleti sajátosság :D.  Nincs is jobb, amikor pasik élcelődnek egymással vagy éppen együtt menetelnek egymás mellett a bajban. Amikor meg tombolnak és megy a harc egymás között, egyenesen cukik. Ilyenkor olyanok, mint két mérges pulyka. A koreai sorozatok mesterien hozzák a témára a jobbnál jobb példákat.

Lássuk a teljesség igénye nélkül, melyek számunkra emlékezetesek:

1.  Goblin (2016) 

A Tokkebi (Gong Joo/Kong Ju) és a Halál Angyala (Lee Dong-wook/ I Donguk) kettősét nagyon nehéz lesz felülmúlni.

2. Descendant of the Sun (2016)

Boss (Song Joong-gi/Szong Dzsunggi) és Wolf (Jin Goo/Csin Gu) vicces párosa lekörözte a főszereplők közti románcot.

3. W - Two world (2016)

Amikor a legjobb barátod a testőröd is egyben, sok mindenre megtaníthat. Lee Jong-suk (I Dzsongszok) és Lee Tae-hwan (I Thehvan) egy manhwa világban.

4. Oh My Venus (2015)

Henry Lau, So Ji-sub (Szo Dzsiszop) és Sung Hoon (Szong Hun) az Egy mindenkiért, mindenki egyért! barátság megtestesítői.

bromance_1.jpg

5. The Heirs (2013)

Lee Min-ho (I Mino) és Kim Woo-bin (Kim Ubin) karakterei a legjobb barátból a legnagyobb ellenségek lettek. Erre tisztán emlékszünk!

bromance_2.JPG

6. School 2013 

A suliban mindig kell egy jó barát, Kim Woo-bin (a képen a jobb oldali) a brománc koronázatlan királya is lehetne.

bromance3.jpg

7. Gentleman's Dignity (2012)

Egy igazán szuper banda, akik 40-es éveik ellenére sok őrültséget tudtak csinálni együtt. Igazán lojális barátság Jang Dong-gun (Csang Donggon), Kim Min-jong (Kim Mindzsong), Kim Su-ro (Kim Szuro) és Lee Jong-hyuk (I Dzsonghjok) prezentálásában.


8. Moorim School (2016)

Lee Hyun-woo (I Hjonu) és Lee Hong-bin (I Hongbin) karakterei riválisként kezdték, majd cimborákként végezték. Emlékezetes pillanatokat hagytak maguk mögött.

 

Forrás: wikipedia, soompi, dramabeans