Ji Chang-wook, aki Togon Temür szerepében hódít itthon


14563cb539ba8c530226e08d10c07543.jpg

A császárság kincse hivatalos posztere

Akik nagy történelmi sorozatrajongók vagy esetleg most ismerkednek a Duna TV-n vetített A Császárság kincse dél-koreai sorozattal, elbűvölten szokták nézni a színészeket ezekben a pompázatos tradicionális ruhákban. Érdekes módon csak az ázsiai emberek néznek ki ellenállhatatlanul, még a férfiak is. Ji Chang-wook teljes királyi díszbe öltözve keltette fel a hazai tévénézők figyelmét a Duna TV-ben. 

Biztosak vagyunk benne, te, aki most olvasod ezt a cikket, azért tévedtél ide, mert beírtad a keresőbe Ji Chang-wook / 지창욱/  (Csi Cshanguk) nevét. Természetesen ki az, aki ne lenne kíváncsi erre a szép szál legényre, aki parádésan jól alakítja Togon Temür alakját. 

16d7d87616439964df3a174b15919a3a.jpgJi Chang-wook mint Togon Temür 

A 29 éves egyke színészünk színházban kezdte a pályafutását, kevés sikerrel. Kisebb szerepek után 2008-ban debütált hivatalosan a Sleeping beauty című filmmel. Népszerűséget azonban egy 59 részes sorozat hozott számára: My Too Perfect Sons.

fullsizephoto86081.jpgMy Too Perfect Sons hivatalos posztere ( Hancinema)

Hazájában és tengerentúlon népszerűséget A császárság kincse hozta meg, ahol szerepjátékát mind a nézők, mind a kritikusok elismerően emlegették. 2014-től kezdve az akció sorozatok felé vette az irányt, a Healer című sorozat hihetetlen sztárrá avatta Kínában. 

healer17.jpgA Healerben mint Seo Jung-hoo/Park Bong-soo (Szo Dzsonghu/Pak Pongszu)

Ezek után a tvN THE K2 sorozatában szerepelt, aminek befejeztével  azt nyilatkozta, végzett az akciós drámákkal. Nem csoda, rengeteget edzett, a hitelesség kedvéért minden fajta harcművészeti fogást elsajátított, illetve nagyrészt maga játszotta az akciós jeleneteket is.

tumblr_oe41ipy5fx1tuj76io5_540.jpg

Tavaly a legnagyobb sztárokat felvonultató websorozat (First Seven Kisses)  sajtótájékoztatóján meg is jegyezte viccesen (?) csalódottságát, hogy ő kapta a titkos ügynök szerepet, holott szívesebben játszott volna ellenállhatatlan szívtiprót. Mindeközben visszatért a színház falai közé is, ahol a 2013-ban indult The Days musical meghozta neki a szakmai elismerést is ezen a területen. ( nem mellesleg, itt is akció hőst alakít :D )

Ji Chang-wook kellemes beszédhangszíne hihetetlen izgató, nem meglepően énekelni is tud, amit számos OST-vel bizonyított, a rajongói találkozókon pedig ezekkel a produkciókkal kergeti leginkább őrületbe a női rajongótábort. Csodás mosollyal megáldott szépfiúnk elmondása szerint még egyedülálló, aminek okát a kötelező 2 éves katonai szolgálat közeledtével is magyarázta egy interjú során. Mindenesetre azt tudjuk, hogy női ideálja Song Hye-kjo (Szong Hjegjo) színésznő.

song-hye-kyo_1460412508_af_org.jpg

Elmondása szerint gyerekként rengeteg minden más akart lenni: bíró, ügyvéd, orvos, tanár. 

Köszönjük, hogy végül a színészetet választottad!

 

Forrás: dramafever, soompi, tumbr, pinterest, hancinema, yibada, , aminoapps