Gong Yoo, a tökéletes Hosszúlábú apu

Emlékeztek még Jean Webster "Daddy-Long-Legs" című regényére? (Magyarul Nyakigláb Apó címmel jelent meg). A történetben egy lány főiskolai tanulmányait egy titokzatos férfi fizeti ki, akinek csak az árnyékát látja, és azt szűri le belőle, hogy egy magas, hosszú lábú illetőről van szó, aki így számára a Hosszúlábú (vagy Nyakigláb) apu lesz. Több film is készült, 2005-ben egy koreai adaptáció is (bár csak nagy vonalakban követi az eredetit). Ha újraforgatnák koreai szereplőkkel az eredetit, én mindenképpen Gong Yoo-t javasolnám a szerepre, hisz ha valaki, akkor ő egy igazi, jó értelemben vett nyakigláb pasi - rendkívül csinos.

Igen, még mindig nem tudunk leszakadni a Goblinről.  Így hát a keserves péntekvárás jegyében inkább Gong Yoo-képeket nézegetünk, és nem szeretnénk, ha ti kimaradnátok a jóból :) Persze azért mutassuk is be a mi tökéletes Hosszúlábú apunkat!

yoo16.png

Gong Yoo (Kong Ju) 1979. július 10-én született Puszanban (bizony, ahová a zombivonatja is tart :D), egy nővére van. Igazi neve Gong Ji-cheol (Kong Dzsicshol), a Yoo művésznevet később választotta, mint hogy filmezni kezdett, és egyébként szülei vezetéknevéből tette össze a művésznevét. Kisebb szerepekkel indult, első főszerepét 2005-ben kapta a Hello My Teacher című sorozatban, ahol Gong Hyo-jin (Kong Hjodzsin) volt a partnernője. 

A kiugrást számára a 2007-es Coffee Prince-sorozat jelentette, mely gyakorlatilag Ázsia-szerte szupersztárrá avatta. A sorozat ma is a hallyu egyik ikonjának számít.

Rögtön ez után be kellett vonulnia katonának, 2009-ben szerelt le. 2010-ben a közepes sikert arató Finding Mr. Destiny című romantikus filmben játszott, majd 2011-ben a The Crucible című filmet segített összehozni. Az azonos című eredeti regényt még a seregben kapta a felettesétől, és miután elolvasta, úgy érezte, ezt meg kell filmesíteni. A film megdöbbentette a nyilvánosságot, melynek hatására újravizsgálták a regény és a film által feldolgozott valós eseményt, melynek során egy vidéki speciális iskola halláskárosult diákjait szexuálisan bántalmazták a tanáraik és a település elöljárói, beleértve a rendőröket és az egyházat is, megpróbálták eltusolni az ügyet. A film által kirobbantott botrány hatására a koreai parlament szigorított a kiskorúak és a fogyatékkal élők ellen elkövetett szexuális bűncselekményekkel foglalkozó törvényen.

yoo28.jpg

2012-ben a bukásra ítélt Big című sorozatban játszott, melyet a Hong nővérek írtak. Egy évvel később a The Suspect című akciófilm főszereplőjeként észak-koreai kémet alakított, aki családja gyilkosát üldözi Dél-Koreában. Akárcsak a The Crucible esetében, itt is 4 millióan váltottak jegyet a filmre. Az akciójelenetekben nem volt dublőre, ami már csak azért is nagy szó, mert saját bevallása szerint utálja a veszélyes dolgokat, mint a bungee jumping vagy a hullámvasút, ennek ellenére, mindent megcsinált maga. A hídról folyóba ugrást tizenkétszer vették fel.

2016-ban három filmje is a mozikba került, az A Man and a Woman, az év legsikeresebb filmjeként számon tartott Train to Busan 11 millió nézővel és az Age of Shadows csaknem 8 millió nézővel. Négy év kihagyás után tért vissza a sorozatok világába ugyanebben az évben, a tvN csatorna nagy sikerű Goblin című sorozatában játszik jelenleg is. Mi pedig ennek rendkívül örülünk. 

Gong Yoo nem csak kiváló színész, de lássuk be, rendkívül vonzó férfi is. Úgyhogy összeállítottunk egy csokornyi nézegetnivalót, hogy péntekig ne unatkozzunk, amíg újra látjuk a képernyőn ;) Katt a képre a galéria megnyitásához!

Képek forrása: a képeken, amelyeken nincs, azok a Soompi, az Allkpop, valamint a Tumblr oldalakról származnak.

Címkék: színészek