[VISSZATEKINTŐ] Favorit koreai sorozataink 2016-ból!

Az idei év bővelkedett fantasztikus koreai sorozatokban, a tavalyi évvel ellentétben csak kapkodtuk a fejünket, azt sem tudtuk, mit nézzünk, olyan hihetetlen jó történeteket kaptunk! Alább összeszedtük a 2016-os év azon sorozatait, amelyeket imádtunk. Először az abszolút TOP 3 sorozatról olvashattok, aztán sorrend nélkül a további kedvenceinkről. Ma éjjel pedig a Facebook oldalunkon a szavazás eredményét is közzétesszük, hogy TI melyik sorozatot imádtátok a legjobban idén.

1. Goblin/ Guardian: The Lonely and Great God (쓸쓸하고 찬란하神 - 도깨비, tvN)

goblin-kdrama-ep-3.jpg

Történet: Kim Sin félelmetes harcos a Korjo korban, mintegy 900 évvel ezelőtt, ám a királya féltékeny sikereire, ezért megöleti, családjával egyetemben. A nép szeretete miatt a Teremtő feltámasztja és örök életet ad neki: varázslattal bíró tokkebivé válik. Ez jutalma és büntetése is egyben: minden halálra emlékszik, csak akkor halhat meg, ha a mátkája kihúzza a szívéből a szellemkardot. 900 évvel később a tokkebi összetalálkozik a 19 éves Unthakkal, akibe beleszeret. De hogyan maradhatnának együtt, ha a lánynak az a sorsa, hogy kihúzza a kardot?

Miért tetszik? Fantasztikusan megírt és filmezett sorozat, rengeteg humorral, drámával, érzelmi hullámvasút, csodás zenékkel, megnyerő szereplőkkel. A rendkívül jóképű és fess Gong Yoo (Kong Ju) lehengerlő a tokkebi szerepében, a hangját végtelenített szalagon tudnánk hallgatni... A sorozat el is gondolkodtat: vajon szembeszállhat-e az ember az isteni akarattal vagy tényleg előre meg van írva a sorsunk? Mindez a koreai mitológiai lények és a modern világ érdekfeszítő egyvelegében zajlik.

Megnézhető itt: VIKI (magyar felirat van)

2. W: Two Worlds (더블유, MBC)

w-two-worlds-w-two-worlds-mzzxwz3l.jpg

Történet: O Jondzsu mellkasszebész-rezidens egy szöuli kórházban. Édesapja híres manhvarajzoló, akinek W című webképregénye hatalmas siker. A férfi azonban hirtelen eltűnik, miközben a képregény utolsó epizódján dolgozik. Munkatársai szerint a rajzolónak elege lett a történetből, és azt tervezte, hogy megöli a főszereplőjét, Kang Csholt, aki a történet szerint családja gyilkosa után nyomoz, miután a rendőrség őt vádolja meg a családirtással. Miközben Jondzsu apja dolgozószobájában kutat, a monitoron hagyott utolsó képregénykocka megelevenedik, az ott fekvő, vérben fürdő Kang Cshol keze kinyúlik és berántja a lányt a képregény világába. Jondzsu megmenti a súlyosan sérült férfi életét, majd egyszer csak újra a saját világában találja magát. Eleinte össze van zavarodva, később azonban rádöbben, hogy az apja által rajzolt világ önálló életre kelt, és a történet őt is beszippantja.

Miért szerettük? Körömlerágóan izgalmas sorozat, tényleg tűkön ülve vártuk a következő epizódot, és folyton olyan csavarokat tett bele az író, amire nem lehetett előre számolni, mindezt azonban a logikai szálon maradva tette, tehát volt összefüggés utólag visszatekintve a történtekre. A színészek kiváló munkát végeztek, az operatőri munka jelesre vizsgázott, nem beszélve a beépített, megelevenedő rajzokról, ami fantasztikus, misztikus hangulatot adott az egésznek. Az év egyik abszolút sikersorozata.

Megnézhető itt: VIKI (magyar felirat van)

3. Signal (시그널, tvN)

signal.jpg

Történet: Pak Hejong gyermekkorában szemtanúja lesz egy osztálytársa elrablásának, a kislányt holtan találják. A rendőrök nem hisznek Hejongnak, amikor azt állítja, az elrabló egy nő, nem pedig az a férfi, akit köröznek. Felnőve Hejong profilozóként dolgozik a rendőrségen, és nem sokkal az elévülési idő lejárta előtt egy walkie-talkie-ra bukkan, ami rejtélyesen megszólal a kezében, anélkül, hogy lenne benne elem. A vonal másik végén I Dzsehan nyomozó van, aki 15 évvel korábban éppen ezen az ügyön nyomoz. Lee segítségével Hejong kideríti, hogy ki a valódi gyilkos, és a sorozat folyamán a múltbéli és a jelenbéli nyomozó a rejtélyes walkie-talkie segítségével együtt derítenek fel úgynevezett „döglött aktákat”.

Miért tetszett? A sorozat nem véletlenül nyert több díjat is, ez egy szépen és logikusan felépített forgatókönyv, izgalmas fordulatokkal, izgalmas, tartalmas karakterekkel, kidolgozott háttérsztorival, cseppenként adagolt megoldásokkal.Rengeteg szálon fut a cselekmény, jönnek a döglött ügyek, melyek azért így vagy úgy, de összefüggenek, és a végén kiderül az is, hogyan vezet mindez Dzsehan halálához és hogy miért pont Pak Hejong találja meg a walkie-talkiet. Mert ha valamit megtanít ez a sorozat, az az, hogy véletlenek márpedig nincsenek.

Megnézhető angolul: Myasiantv (magyar felirat letölthető a D-addictsen)

További kedvenceink:

 

Six Flying Dragons (육룡이 나르샤, SBS)

sixdragons_47.jpg

Történet: A sorozat a Csoszon-dinasztia alapítását mutatja be, a fő konfliktust Thedzsong király és Csong Dodzson, az államszervezet megtervezője között. A király abszolút hatalmat szeretne, Csong viszont inkább miniszterek által irányított államot képzel el. A sorozat végigviszi a történetet egészen I Szonggje korjói tábornok, Csoszon alapítójának trónra jutásától ötödik fia, Thedzsong trónra kerüléséig. 50 részes.

Miért tetszett: logikusan, jól összerakott és kivitelezett történelmi dráma, Yoo Ah-in (Ju Ain) többszörös díjnyertes, frenetikus, libabőröző alakításával. Történelmi dráma lévén sok benne az intrika és a csatározás, de nagyon izgalmas a történet maga, valamit a Yoo által alakított herceg jellemvonalának torzulása, ahogy a hatalom közelébe kerül, remekül bemutatja, hogyan változik egy idealista forradalmár véres kezű diktátorrá.

Itt nézhető: Viki (magyar felirat folyamatban)

Moon Lovers: Scarlet Heart Ryo (달의 연인 - 보보경심 려, SBS)

moon-lovers-scarlet-heart-ryo-scarlet-heart-ryeopreviously-known-as-moon-loverslovers-of-the-moonbobogyungsim-ryeomoon-lovers-gfqqw0ys.jpg

Történet: A 21. századi Koreában élő Ko Hadzsin a napfogyatkozáskor egyszer csak a középkori Korjo királyságban találja magát egy 16 éves lány, He Szu testében. Miközben a visszatérés lehetőségét kutatja, beleszeret Vang Szóba, a király negyedik fiába, akitől mindenki más retteg. A férfi fél arcát álarc takarja, brutális és kegyetlen harcosként tartják számon. Fivéreivel együtt ő is apja trónjára pályázik.

Miért tetszett: a történet nagyon magával ragadó, és Lee Jungi (I Dzsungi) egyszerűen megunhatatlan történelmi gúnyában. Az elnyomott, lenézett és megvetett főhőssel együtt tudunk érezni, miközben azon töprengünk, vajon visszatérhet-e valaha a lány a 21. századba és ha igen, mi lesz a szerelmükkel...? Gyönyörű öltözékek és tájak egészítik ki a látványt.

Itt nézhető angolul: Myasiantv, (magyar felirat letölthető innen)

Lucky Romance (운빨로맨스, MBC)

8wekvusk5nrc635993475940436207.jpg

Történet: Sim Boni egész életében szerencsétlen volt, meg van győződve róla, hogy rossz csillagzat alatt született és mindenkire csak szerencsétlenséget hoz. Szülei autóbalesetben meghaltak, húga kómában fekszik két éve. A lány mániákusan hisz a horoszkópokban és babonákban, és egy sámánhoz jár rendszeresen tanácsért. Az orvosok úgy vélik, húga sosem fog magához térni, a sámán azonban azt tanácsolja neki, találjon egy Tigris jegyében született férfit és töltsön vele egy éjszakát, ezzel megmentheti a testvére életét. Boni nekilát felkutatni egy ilyen férfit, a sors pedig hamarosan az útjába sodorja Cse Szuhót, a magas IQ-jú számítógépesjáték-fejlesztőt, akit egész gyerekkorában gúnyoltak intelligenciája miatt, ezért magányos és visszahúzódó férfi lett belőle. Véletlenül pedig épp a Tigris évében született. A hideg logikával gondolkodó elvont Szuho képtelen megfejteni Boni személyiségét, ez pedig matematikai probléma elé állítja. Miközben igyekszik logikával megérteni a dolgokat, egyre közelebb kerül a furcsa szokásokkal rendelkező lányhoz. Felbukkan azonban Gary Choi, a híres teniszező, Boni gyerekkori barátja, aki szintén beleszeret a lányba.

Miért tetszett: annak ellenére, hogy a sablonos gazdag fiú - szegény lány témakörébe vág, mégis nagyon szórakoztató sorozat, nagyon nagyon sok humorral, és Ryu Jun-yeol (Rju Dzsunjol) elképesztően fantörpikus alakításával, amivel nagyon-nagyon szerethetővé tette a karakterét. A történet egyben kitér a babonákra, a koreai hitvilágra és arra, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha valaki vakon hisz az ilyesmiben és nem képes logikusan dönteni a saját sorsáról. Könnyed nyári sorozat.

Itt nézhető: VIKI (magyar felirat van)

Madame Antoine (마담 앙트완,  JTBC) 

madame_a.jpg

Történet: Hjerim egy kávézót működtet, ahol kiváló ügyességgel és érzékkel "jósol" extra szolgáltatásként az embereknek. Ennek a kávézónak az emeletére költözik be egy pszichoterapeuta, aki egy igen érdekes kísérletbe fog, hogy bebizonyítsa, szerelem nem létezik, csupán a hormonok, a pénz és a kinézet végterméke. Hjerim ennek a kísérletnek lesz tudta nélkül a főszereplője, aki igen rendesen megdolgoztatja a körülötte lévő férfi alanyokat.

Miért volt a kedvencünk?  Vérfrissítésként hatott az elgondolás, hogy a főszereplő egy elvált, gyermekes, harmincon túli nő és egy mogorva, anyja által hátrahagyott, lelkileg sérült férfi legyen. Sehol egy csebol örökös, sehol egy hamupipőke, csak hús-vér hétköznapi emberek, hétköznapi problémákkal. Ennek köszönhetően könnyen tudtunk azonosulni az itt felmerült aktuális élethelyzetekkel, problémákkal, örömökkel. Na és persze a szerelem ideológiájának megközelítése a kísérlet során azért nem minden esetben sántít. Ha elveszítjük az eszünket, képesek vagyunk hülyeségeket csinálni :D Ráadásként Han Ye-seul (Han Jeszul) Hjerim szerepében igazán jól brillírozott. Kifejezetten élvezet volt nézni! 

sinopsis-madam-antoine.jpg

Megnézhető itt: VIKI magyar felirat van.

Marrige Contract (결혼계약,  MBC) 

marriage-contract-poster4.jpg

Történet: Han Dzsihun egy csebolcsalád sarja, de mellékágról származik,  apja afférjának gyümölcseként került az apai családhoz felnevelésre. Ez a drámai válás anyjától megrázóan hatott gyermeki lelkére, felnőttként nem is volt képes senki mellett megállapodni.  Egy éttermet vezet,  egyik osztálytársa lesz a segítségére, aki egyben a legjobb barátja is. Egy nap azzal szembesül, hogy édesanyja komoly betegségben szenved, sürgősen májátültetésre lenne szüksége az életben maradáshoz. Dzsihun eszelős tervvel áll elő: kell kerítenie egy donort, legálisan és sürgősen. Ekkortájt kezd el dolgozni a vendéglőjében egy kislányát egyedül nevelő fiatal nő (Kang Hjeszu), aki több dologtól is szenved. Férje korán meghalt és adósságot hagyott hátra. Véletlen fültanúja lesz a beszélgetésnek, hogy donort keres a főnöke. Hosszas vajúdás után belevág a házassági szerződésbe, hogy máját adja, a kapott pénzt pedig lányára hagyhassa, ugyanis az élet nem várt újabb problémát küld a nyakára. 

Miért érdemes megnézni? Nem vagyunk nagy melodráma-rajongók, ez a sorozat mégis bekerült a legjobbak közé több okból is. Jó színészi alakítások, Kang Hjeszut alakító Uee  itt igazán jól ráérzett a felelősségteljes anya szerepére. A kislányt alakító Shin Rhi-na (Sin Rina) az egyik legmeggyőzőbb gyerekszínészek egyike, a Dzsihunt alakító Lee Seo-jin (I Szodzsin) pedig egészen lehengerelő férfias külsejével, fanyarkás modorával. Más sorozatokkal ellentétben itt gördülékenyen haladtak az események, a félreértések hamar tisztázódtak, a férfi főszereplő igazi pasiként viselkedett, aki mindenre rájött, nem voltak nagyon hosszú szenvedéses stációk, se szerelmi háromszög. A  történet megkapó, lehet rajta sírni és elgondolkodni, hogy vajon mi hasonló helyzetekben hogyan cselekednénk. 

Megnézhető itt: VIKI magyar felirat van

Page Turner (페이지 터너,  KBS2 drama special)

fullsizephoto683599.jpg

Történet:  Juszul tehetséges zongorista, aki sorra nyeri a versenyeket, egy baleset következtében elveszíti a látását. Egy teljesen új életet kell megtanulni élni, ebben azonban segítségére lesz, a sportolást abbahagyni kényszerülő, végtelenül jólelkű és szeretetreméltó (Csong Cshasik).

Miért érdemes megnézni? : Három diák életéről szól, a két rivális zongorista Jun Juszul és Cshasik, valamint a sportot feladni kényszerülő Szo Dzsinmok magával ragadó története, ahogy próbálnak egymáson segíteni, miközben saját életük romhalmazát is újra kell építeni. Példamutató történet barátságról, kitartásról, magáról az életről. Beszippant a történet és a színészek kiváló játéka. 

Megnézhető itt: myasiantv, angol felirat

Beautiful Gong Shim ( 미녀 공심이, SBS)

beautiful-gong-shim-poster2.jpg

Történet: Kong Sim a család rút kiskacsája, míg Kong Mi a család megkülönböztetett üdvöskéje. An Danthe, egy vicces, papucsos figura, míg  Csunszu egy gazdag család aranykanálban született sarja. Négyük különös története, rengeteg vicces jelenettel.

Miért érdemes megnézni? A főszereplők játéka, és a sorozatba fektetett humor nem kíméli a rekeszizmokat. Ennyit kevés sorozaton nevettünk az idén, Bang Minah (Pang Mina) pedig találkozott egy igen neki való szereppel, tökéletesen passzolt rá és jól áthozta az erős akaratú, kissé esetlen lány szerepét. A paróka egyenesen fantasztikusan állt rajta. 

Megtekinthető itt: VIKI magyar felirat van

Another Miss Oh! (또! 오해영,  tvN)

another-miss-oh-posters.jpg

Történet: Kis misztikummal fűszerezett szerelmi háromszög történetünk központjában két lány áll, akik teljesen különböző személyiségűek, ám ugyanazzal a névvel - O Hejong - áldották meg őket szüleik. Mindezt tetézte, hogy egyikük Barbie-baba megjelenésű volt, a másik kissé esetlen-csúnyácska, ahogy az szokott lenni. Senkinek nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy csúnya Hejong mindig a másik árnyéka volt. A sors azonban elkerülhetetlen, kegyetlenül lecsap, egyikük eltűnik az esküvő napján, hátrahagyva a jóképű hangmérnök Pak Togjong vőlegényt, míg a másikukat az esküvő előtti napon dobja a férfi, Han Thedzsin, azzal az indokkal, nem bírja nézni, ahogy eszik. Ez meg milyen szakítási indok már? Togjong, a hátrahagyott vőlegény, olyan szánalmasan érzéketlen életet él, amilyet csak lehet, ám ezt megzavarja egy különös dolog: furcsa víziói lesznek, állandóan lát egy lányt: a jövőből. De mi itt az összefüggés ezekben a különösen furcsa emberi sorsokban?

Miért érdemes megnézni? Nagyon érdekes a történet, ahogy Pak Togjong látja a vízióit, és egy orvossal próbálja megfejteni, miért történnek. A színészi játék, szinergia eszméletlen jó. Feltűnően erős női karakterek a kissé pipogya férfiak mellett, ami ritkán jellemzi a koreai sorozatokat Itt láttam először normális anya-lánya kapcsolatot; valamint a vicces effektekkel teletűzdelt képkockák kiválóan megbontották a monoton eseményvezetést. Az idei egyik legfigyelemreméltóbb romantikus sorozat.

Megtekinthető itt: VIKI 

Gogh, The Starry Night (고호의 별이 빛나는 밤에, Sohu TV,  SBS)

yuri-kim-young-kwang_1467351783_af_org.jpg

Történet: A 29 éves Ko Ho egy reklámcégnél dolgozik keményen, egy rémes természetű főnök alatt. Mindez persze nem elég, barátja is elhagyja egyik napról a másikra. Itt a szerencsétlenségnek nincs vége, hiszen egy év után az ex-pasi feltűnik ugyanannál a reklámcégnél, ráadásul Ho csoportvezetője lesz. Ezt a pechet! 

Miért érdemes megnézni? : Nehéz lenne megmondani miért ragasztott oda a képernyőhöz, egy okot biztosan tudok a főnököt alakító Kim Young-kwang ( Kim Jonggvang) sudár termete, mozgása, levett a lábamról. Ko Ho szerepében  Kwon Yuri (Kvon Juri) pedig kifejezetten üdítő volt. Jól összerakott, humoros, kedves websori, az idei legjobb szerintünk.

Megtekinthető itt: Drama cool (ezen az oldalon a teljes verzió megtalálható, a 20 részes változatot ajánlom, mert az SBS-en vetített 4 részes változat rövidített)

Weighlifting Fairy Kim Bok-joo (역도요정 김복주, MBC)

weightlifting-fairy-kim-bok-joo-poster.jpg

Történet: Egy felnövéstörténetet feldolgozó, sportolókról szóló sorozat, aminek az alapötletét az olimpikon Jang Mi-ran (Csang Miran) súlyemelő élete inspirálta. Fiatal atléták, sportolók mindennapjaiba tekinthetünk bele, akik harcolnak az álmaikért, szerelemért, elismerésért.

Miért érdemes megnézni?  Született pár sportolós sorozat, de ez lett talán az egyik legmegkapóbb. A Kim Bokcsut alakító színésznő, Lee Sung-kyung (I Szonggjong)  pályafutása eddigi legjobb alakítását nyújtja talán, meggyőzően alakítva a súlyemelő lány mindennapi küzdelmeit, a szerelem és a hivatás összeegyeztetésének viszontagságait. Ezen kívül a főszereplő páros annyira, de annyira jól összeillik; élvezet nézni őket.

Megtekinthető itt: myasiantv, VIKI

 tokkebi_happy_new_year.jpg