Lee Jun-gi: a történelmi sorozatok hercege

leejunki4.png

Sok színésznek jól áll a hanbok, a tradícionális koreai öltözék, de ha valakit lehet a "történelmi soroztok hercegének" nevezni, az mindenképpen Lee Jun-gi (I Dzsungi). Mintha csak arra született volna, hogy megelevenítse számunkra a történelmet.

Az idén 34 éves színész A király és a bohóc című 2005-ös filmmel lett ismert, mely vetítésekor minden idők legsikeresebb koreai filmje volt, 12 millió nézővel, újraélesztve a szagukok iránti keresletet a koreai filmiparban. A filmre kifejezetten feminin vonású főszereplőt kerestek, hiszen egy olyan vándorkomédiást kellett eljátszani, aki női szerepet alakít az utcai darabokban (a történet a Csoszon-korban játszódik, akkoriban nők nem lehettek színészek, a női szerepeket férfiak alakították). Lee szépségéről ódákat zengtek a rajongók és a kritikusok egyaránt, ő maga úgy nyilatkozott: "A nőies szerep újdonság volt számomra, és élveztem, hogy gyönyörűnek neveztek", azonban azt is hozzátette, hogy nem szeretné, ha beskatulyáznák emiatt.

leejunki1.jpg

Fotó: CJ Entertainment 

Talán emiatt is döntött úgy, hogy első televíziós főszerepe inkább egy kemény legény legyen: a Time Between Dog and Wolf, melyben titkosügynököt alakított, akinek be kell épülnie a thaiföldi koreai maffiába. Itt megcsillogtathatta taekwondo-tudását is, a színész ugyanis feketeöves. Édesapja íratta be még gyerekkorában, hogy fegyelemre neveljék. A sorozat kedvéért thai bokszolni is tanult.

leejunki2.jpg

Fotó: Yesasia

Ezt követően újra történelmi szerepet kapott, az Iljimae (Ildzsime) című sorozatban, melyet 30% feletti nézettséggel vetítettek és számos díjat is nyert. Itt egy Robin Hoodhoz hasonló alakot játszott, aki a gazdagokat rabolja ki, hogy a szegényeknek segítsen, miközben vér szerinti apja gyilkosát kutatja. Borzasztóan jól állt neki a szerep, a nappal habókos, idióta falu bolondja és az éjjel hatékony, gyors, kiváló harcos igazságosztó.

leejunki3.jpg

Fotó: SBS

 Miután katonai szolgálatát letöltötte, egy újabb fúziós történelmi doramával tért vissza a képernyőre, az Arang and the Magistrate-ban egy olyan tisztviselőt alakított, aki képes a szellemekkel kommunikálni, sőt harcolni is velük. Itt ismét bevethette harcművészeti képességeit. És természtesen megint szenzációsan állt neki a korabeli viselet.

leejunki5.png

Fotó: MBC

Ezt egy modern sorozat követte, a Two Weeks, ahol pitiáner bűnözőként szökésben volt, mert rákentek egy gyilkosságot, miközben el kellene jutnia a kislányához, akinek az életét csak ő menthetné meg, egyedüli csontvelődonorként. Az izgalmas thrillerben Lee egy felnőttebb, érettebb oldalát mutatta meg apaszerepben.

leejunki6.jpgFotó: MBC

Rögtön ez után azonban visszatért a történelmi berkekbe, egymás után két szagukkal. A Joseon Gunman valós történelmi események köré szervezte a történetet, a Csoszon-kor végén a kardforgatók napjai leáldozóban voltak, Lee karaktere pedig lecseréli a kardját puskára, hogy bosszút álljon apja gyilkosain.

leejunki7.jpg

Fotó: KBS

 A Scholar Who Walks the Night ezzel szemben egy igazi fantasy, melyben Lee vámpírbőrbe bújik. A történelmi helyszínek és öltözékek és a véres vámpírság egész jól megférnek együtt, Lee-nek pedig megint csak remekül áll a hideg szépségű vérszívó szerepe. 

2015-ben egy kínai filmben és az amerikai Resident Evil (Kaptár) filmsorozat utolsó részében szerepelt, idén pedig újra hanbokot öltött a kedvünkért, a nagyszabású Scarlet Heart: Ryeo című sorozatban egy középkori király negyedik fiát alakítja, aki veszélyes, mint egy vadállat (Farkaskutyának "becézik"), ugyanakkor ellenállhatatlanul vonzó is. Mi legalábbis nem nagyon tudjuk levenni a szemünket róla.
 leejunki8.jpgFotó: SBS

Kövessetek minket Facebookon is!