Koreai színésznők, akik Hollywood csillagai lehetnének, annyira tehetségesek

Az igazán jó színész el kell feledtesse velünk, hogy ő szerepet játszik. Nekik tudunk hinni. A kiválósághoz újra és újra tudni kell más arcot mutatni a nézőknek, ezt nevezem én igazi művészetnek. Ehhez nem feltétlenül kell szépnek lenni, sem pedig fiatalnak. Annál inkább kell hozzá akarás, profizmus és tehetség. Rengeteg színésznő járkál az amerikai álomgyár szőnyegén méltóképpen, hiszen filmjeikkel bizonyítottak, hogy erre születtek. Most bemutatunk pár olyan koreai színésznőt, akik, ha Amerikában születnek, biztos, hogy a nagyok közé tartoznának.

kimhjeszu.jpg

Kim Hye-soo / Pinterest/

1. Kim Mi-kyung (Kim Migjong), a koreai sorozatok mellékszereplőinek "Meryl Streepje"

kim-mi-kyung.jpg

/Forrás:star.koreandrama.org/

Meryl Streep a legkülönbözőbb műfajú filmekben, szerepek sokaságával az egyik legkeresettebb színésznő hazájában. Minden szerepét maximális hőfokon játssza, egy pillanatra sem zökkenti ki a nézőt bűvköréből.
Részemről ugyanez a helyzet az 1963-as születésű Migjong színésznővel. Tucatszámra kapja és játssza főleg a mellékszerepeket, de olyan átéléssel és teljes odaadással, hogy minden esetben kitűnik a szereplők között. Szerepek fajtáinak sokasága van már mögötte, volt már néma cseléd (The Heirs 2013, SBS-sorozat), dauerolt hajú, kötögető számítógép hacker (Healer 2014, KBS-sorozat), csebol nagynéni (Master's Sun 2013, SBS-sorozat), ápolónő és számtalan "gyerek" anyja. A kinézete és a jelleme, mint a kaméleon úgy alakult a karakterekhez, így tudjuk, ha feltűnik a szereposztásban, nagy csalódás nem érhet minket.

min2.jpg

The Heirs, 2013

kim-mi-kyung2.jpg

Master's Sun, 2013

min3.jpg

Healer, 2014

2. Kim Hye-soo (Kim Hjeszu), akivel csak Korea büszkélkedhet

kim_hjeszu.jpg

Kim Hjeszu egy rendkívül okos színésznő, aki sosem fél új kihívások elé nézni, és bátran választ különféle karaktereket. Ilyen egy belevaló színésznő, aki a bár 1986 óta aktív a szakmában, a toplistás színészek soraiba 2004 utáni filmszerepeivel került. Azóta tehetségének elismerése töretlen, amit a szakma nem is hagyott díjtalanul, számtalan trófeát vihetett haza a díjkiosztókról. A színésznő pontosan tudja, hogy kell femme fatale lenni, amit  a Hypnotized (2004), The Red Shoes(2005) és a Tazza: The High Rollers (2006) című filmekben mutatott meg, de azt is tudja, milyen az iroda főnökének lenni (Queen of office 2013, KBS-sorozat), lopni (The Thieves/ A Tolvajok 2012) vagy nyomozóként (Signal 2015, tvN-sorozat) helytállni. Legnagyobb kihívása a Coin Locker Girl (2015) című film szerepe volt, amiben egy ölésre képes nőhöz megfelelően alakították kinézetét. Minden pillanatban hiteles, és a szakma jól tudja ezt. 40-es éveire megjelenése szexis magabiztosságot sugároz.

kim_hjeszu_2jpg.jpg

A Tolvajok/ The Thieves 2012. /Kép: aceshowbiz.com/

kim_hjeszu_3jpg.jpg

Coin Locker Girl, 2015. (Hancinema)

kimhjeszu_4jpg.jpg

Familyhood, 2016. /koogle.tv/

3. Ye Ji-won (Je Dzsivon), aki játékával "Diane Keaton"-ra emlékeztet

jedzsivon.jpg

/ Forrás: Alcetron/

Na nem a kora miatt, hiszen Diane már 70 éves, de a vicces karakterek megformálásában pont úgy lehet rajta nevetni, mint Diane Keaton megmozdulásain a vígjátékaiban. Legutóbbi szerepével, amit a tvN-en futó Another Oh Hae-Youngban nyújtott, ízig-vérig emlékeztetett az amerikai színésznőre. Egy színésznő, aki ha viccesnek kell lenni, akkor szuper vicces, olyan hajlékony, mint a nád, pedig már nem mai csirke (43 éves), de ha kell tud szigorú anyát (Page Turner 2016KBS, 2016), vagy éppen 'femme fatale' színésznőt alakítani (Femme Fatale/Happy Killing (2007), aki sorra tudja irtani a férfiakat, akik közelébe kerülnek.

jedzsivon_2jpg.jpg

Femme Fatale 2007. (Hancinema)

jedzsivon_3.jpg

Another Oh Hae-young 2016. (kép:noonasoverforks.com)

4. Jun Ji-hyun (Cson Dzsihjon), a koreaiak "Nicole Kidman"je

jun-ji-hyun-gucci-3.jpg

Ezt egyrészt magassága miatt is kiérdemli, hiszen számtalan férfipartnerét lekörzi cm-ben :), akár csak Kidman. Dzsihjon az első színésznő, aki az amerikai Vogue címlapján szerepelt, ami Nicole-nak természetes, hogy gyakran a címlapon legyen. Mind a ketten nagy beleéléssel és odaadással adják magukat a szerephez. Nem lehet figyelmen kívül hagyni karizmatikus szépségüket, mely csábítóan csavarja el minden férfi rajongó fejét, mi nők pedig csodálattal ámulunk sudár termetükön.

A koreai színésznő tehetsége vitathatatlan, a szeszélyes nőn (My sassy Girl 2002) keresztül a tolvajon át a bérgyilkosig ( The Assassination/ A bérgyilkosság 2015) mindent el tud játszani, ahogy egy vérbeli profinak kell.

my_sassy.jpg

My Sassy Girl 2002.

jun-ji-hyun.gif

Assassination 2015. (Forrás:spiderliliez.tumblr.com)

 

További érdekességért kövessetek minket Facebookon is!

Adri~