Öt idei koreai sorozat, amit mindenképp nézz meg!

Az idei év bővelkedik jobbnál-jobb koreai sorozatokban, olyannyira, hogy szinte csak kapkodjuk a fejünket, annyi mindent kellene megnéznünk! Ha nem tudod, mit nézz, alább ajánlunk neked öt olyan idei sorozatot, amiről úgy gondoljuk, mindenképp érdemes belevágnod, ha jól akarsz szórakozni.

Madame Antoine

Szinopszis: Hyerim (Hjerim) úgynevezett "olvasó", aki a mentalisták és jósnők bevált technikáival képes olvasni az emberekben és egy kis kávéházat működtet Madame Antoine néven. A kávézó feletti irodába költözik Suhyeon (Szuhjon), az elismert pszichoterapeuta, akinek sajátos elmélete van az igaz szerelemről és ezt a teóriáját azzal akarja igazolni, hogy tőrbe csalja Hyerimet, és a kísérlete főszereplőjévé teszi. Azonban Hyerim sem most jött le a falvédőről!

Szereplők: Seong Jun (Szong Dzsun), Han Ye-seul (Han Jeszul), Jeong Jin-un (Csong Dzsinun)

Miért érdemes megnézni: a csebolörökös-szegény lány sormintát megtörve ez a sorozat egészen más szemszögből mutatja meg a szerelmet, mint a koreai sorozatok általában, ráadásul igen szórakoztató módon teszi.

Hol lehet megnézni: VIKI

Magyar felirat: van

madam_antoine.jpg

Poszter: jTBC


Please Come Back, Mister

Szinopszis: Yeongsu (Jongszu) egész életét a bevásárlóközpontban a menedzseri munkájával tölti, elhanyagolja a feleségét és a kislányát. Egy nap lezuhan az épület tetejéről és szörnyet hal. Ugyanakkor egy másik férfi is életét veszti: Gitak (Githak), a gengszterből jó útra tért séf, aki szerelmét, a hányatott sorsú színészőt lekapó paparazzókat üldözve balesetet szenved. A két férfi kap egy új esélyt, hogy helyrehozzák a szeretteik életét, egyikük a jóképű plázamenedzser Haejun (Hedzsun) testében reinkarnálódik, másikuk azonban női testet kap, ráadásul kiderül, hogy haláluk körülményei között összefüggés is van.

Szereplők: Rain, Oh Yeon-seo (O Jonszo), Kim In-gwon (Kim Ingvon), Kim Su-ro (Kim Szuro),  Lee Ha-nui (I Hani)

Miért érdemes megnézni: megint csak egy nem szokványos történetet kapunk, bár a koreai sorozatokra jellemző klisék egy része itt is előfordul (például a szerelmi háromszög és a csebolmotívum). A főszereplőink negyvenes férfiak (kivéve Raint), az egyik főhősnőnk 30-as átlaganyuka, a másik harmincas, kiöregedőben lévő színésznő. A történet izgalmasan van felépítve, rengeteg-rengeteg humorral, aminek elsődleges forrása természetesen a két lélek új testbe kerüléséből fakad. Ugyanakkor mélyen megérintő jelenetek is vannak benne, a család, az elszaladó élet, a "hogyan kellett volna élnem"-gondolatok megrázóan valóssá teszik ezt a fantasyt. A társadalom különféle problémáiról ugyanannyira szól ez a sorozat, mint a szerelemről.

Hol lehet megnézni: VIKI

Magyar felirat: van

please_come_back_mister.jpg

Poszter: SBS


Signal

Szinopszis: Park Hae-young (Pak Hejong) profilozó néhány órával egy 15 évvel korábbi gyilkosság elévülési idejének lejárta előtt talál egy walkie-talkiet, amin keresztül egy hang elvezeti a feltételezett gyilkos maradványaihoz, és kiderül, hogy nem az követte el a gyilkosságot, akit gyanúsítottak. A walkie-talkie azonban "furcsán" működik: elem ugyanis nincs benne. A profilozónak a walkie-talkie segítségével sikerült kapcsolatba lépnie a nyomozóval 15 évvel korábban. A rejtélyes frekvencián működő készülék segítségével a múltbéli és a jelenbéli nyomozó nekilát felgöngyölíteni az eseményket, közben azonban nem várt dolgokra bukkannak.

Szereplők: Lee Je-hun (I Dzsehun), Kim Hye-su (Kim Hjeszu), Cho Jin-ung (Cso Dzsinung)

Miért érdemes megnézni: körömlerágóan izgalmas sorozat, rendkívül jó forgatókönyvvel, kiváló színészekkel. Nincsenek hagyományos K-drama-sablonok, sem szuperjóképű főszereplők, ez egy vérbeli krimi-thriller, fantasy elemekkel. Ezenkívül az operatőri munka sem a hétköznapi sorozatokat idézi, olyan, mintha mozifilmet néznénk!

Hol lehet megnézni: Myasiantv.se

Magyar felirat: streamingben nincs (angol) (letölthető magyar felirat: Ázsia ékkövei)

 signal.jpgPoszter: tvN


Vampire Detective

Szinopszis:  Yun San (Jun Szan) kiváló kadét a rendőrakadémián, ahol őt és két társát titkos küldetéssel bíznak meg. A dolgok azonban rosszul alakulnak, két társa meghal, Yun San pedig vámpírrá válik. A sorozat folyamán San magánnyomozóként rejtélyes ügyeket derít fel, miközben kiderül vámpírrá válásának oka is.

Szereplők: Lee Jun (I Dzsun), Oh Jeong-se (O Dzsongsze), Lee Se-yeong (I Szejong)

Miért érdemes megnézni: Az OCN kábelcsatorna vámpírsztorijai egész kis rajongótábort építettek ki maguknak, és nem véletlenül. Vámpírok, krimi, izgalom - mindez koreai csomagolásban és remek forgatókönyvekkel. A Vampire Detective első része is jól indult, okot ad rá, hogy úgy érezzük, érdemes lesz vasárnaponként várni a következő részt.

Hol lehet megnézni: myasiantv.se

Magyar felirat: streamingben nincs (angol) (letölthető felirat itt készül)

vampire.jpg Poszter: OCN


Jackpot (Royal Gambler)

Szinopszis: Daegil (Degil) ereiben királyi vér folyik, mégis paraszti életet kénytelen élni. Különösen jó szerencsejátékos, aki az életét teszi fel a fiatal király ellen játszott játszmában, a király pedig a királyságát kockáztatja, miközben mások a trónjára pályáznak és bosszút forralnak ellene.

Szereplők: Jang Geun-seok (Csang Gunszok), Yeo Jin-gu (Jo Dzsingu), Lim Ji-yeon (Im Dzsijon)

Miért érdemes megnézni: az első két rész erősen indított, ígéretes fúziós történelmi sorozatnak tűnik. Ez Jang Geun-seok visszatérő sorozata három év után, és az igen tehetséges fiatal Yeo Jin-gu miatt is érdemes nézni.

Hol lehet megnézni: VIKI

Magyar felirat: van

daebak.jpgPoszter: SBS


Kapcsolódó cikkek: A sorozat, ami elsöpörte Ázsiát, Moorim School, a nem közönséges iskola

Több hír és érdekesség a Facebook oldalunkon!

Tipp: Hol nézzek koreai sorozatokat?

Címkék: sorozat