Koreai film- és drámaközösség

2017.júl.25.
Írta: KFDK 1 komment

Do Bong-soon, a koreai szuper erős csaj

 A STRONG WOMAN,DO BONG-SOON a JTBC kábelcsatorna legnagyobb nézettségű romantikus sorozata lett, a főszereplő Park Bo-young megkapta a rom-kom királynő címet, a főszereplő fiúk "brománca" bekerült a nagykönyvbe és lehet, hogy Romeó valójában koreai volt. :)

688831a00ec742f2fb39c46b926d1fae.jpg

Tovább

[AJÁNLÓ] Patriotizmus helyesen: újjászületés, rokon lelkek és szabadságharc

A tvN sorra gyártja a jobbnál-jobb sorozatokat, ezzel a darabbal is igencsak belenyúltak a levesbe. A Chicago Typewriter egy izgalmas, vicces, drámai sorozat, mely remekül ötvözi a fantasztikumot a valósággal, miközben átrepít minket időn és téren, és belecsempészi a koreai patriotizmust is a történetbe. Valahogy így kéne sorozatot gyártani mindenhol. 

chict.jpg

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

Korean Movie Night a Sugár Moziban!

Ne hagyjátok ki a lehetőséget, most április 6-án két remek koreai filmet nézhettek meg a Sugár moziban Budapesten, ráadásul ingyenesen! Jön a kiváló, izgalmas akciókrimi, a Veterán, és az igazán vicces történelmi kalandfilm, A csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titka. Természetesen magyar felirattal. 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezendő Korea Napok további programjairól a Koreai Kulturális Központ oldalán olvashattok.

movienight.jpg

Tovább
Címkék: ajánló, film, esemény

Jön az Árnyak kora és a Sirató a Titanic Filmfesztiválra

Idén már 24. alkalommal rendezik meg a Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, idén 27 ország 34 filmje vesz részt a programban, és az Ázsiai szelek és A sötét oldal szekcióban két igen ütős koreai filmet tekinthetnek meg a koreai filmek szerelmesei. Jön az Oscarra is küldött Age of Shadows, valamint a nagyon jó kritikákat kapott, kemény horror, a The Wailing.

sgeofshadows.jpg

Tovább

Ütősnek ígérkezik a Budapesten forgatott Man to Man

A JTBC végre elkezdte reklámozni a Man to Man című sorozatot, melyet részben Budapesten forgattak, természetesen magyar statisztákkal. Az első trailer alapján elég ütős, akciódús sorozatra számíthatunk, és Budapest piszkosul jól mutat benne. Korábban több sorozatot is forgattak már a koreaiak a városban (Iris, Iris II, Doctor Stranger), és K-pop-sztárok is forgattak itt klipeket (Teen Top, Davichi), úgyhogy reményeink szerint a jövőben is népszerű forgatási helyszín marad fővárosunk. De most pillantsunk bele a Man to Manbe, és nézzünk be a budapesti forgatás kulisszái mögé is!

Tovább
Címkék: ajánló, sorozat

A világ legjobb sorozatbetétdalai Koreából

killmehealme.jpg

Jó, mi nyilván elfogultak vagyunk egy kicsit, de szerintünk a koreai sorozatok tényleg olyan betétdalokat prezentálnak, amelyek világszinten megállják a helyüket. A koreai OST-ket (original soundtrack) általában nem meglévő dalokból válogatják, hanem kifejezetten a sorozatra komponálják, és valamely ismert vagy kivételes hangú előadóval veszik fel, a nagyobb hatás kedvéért. És ez mindig be is jön nekik. Remekül válogatják meg az előadókat, és elképesztő érzékkel párosítják a dalokat a különféle jelenetek alá. A OST-k nagyban hozzájárulnak a koreai sorozatok addiktív jellegéhez. Nem nagyon van olyan sorozat, ahol nem bőgtük el magunkat egy-egy jól megválasztott zenei aláfestésű jelenet alatt... 

Jöjjenek hát most azok az OST-k, amik szerintünk rendkívül emlékezetesek. Kérlek ne sértődjetek meg, ha a kedvencetek nincs a listán, nyugodtak kommenteljétek a cikk alá a dal Youtube-linkjét! 

Tovább
Címkék: ajánló, OST

Amikor a brománc felejthetetlenre sikerült a sorozatban!

Nem egyszer előfordult, hogy a brománc sokkal jobban sikerült, mint a románc egy sorozatban, vagyis a fiúk közti kapcsolat ábrázolása emlékezetesebbre sikerült, mint a szerelmi szál a főszereplő férfi és nő között. A koreai sorozatoknak egyik ékköve tud lenni, ha pasik bajtársi viszonya szenzációsra sikeredik, annak a sorozatnak már nyert ügye van, hiszen garantáltak lesznek a vicces jelenetek, mert ugratni legjobban a pasik tudják egymást, nem igaz?

bromance5.gif

Tovább

Legendás öltözékek és kiegészítők a koreai sorozatok történelmében

A koreai sorozatokban különös hangsúlya van a megjelenésnek, különféle kiegészítőknek, amiket a szereplők viselnek. Nem egyszer hasunkat fogva tudunk röhögni, hogy te jó ég, ezt a göncöt honnan szedték? Mit számít végül is, a lényeg az, hogy a kereskedelemnek ott jó legyen, mi pedig innen a messzi távolból jókat derülünk vagy éppen irigykedünk, ha ütősre sikerül. Ilyenkor még az is lehet, hogy egy nyakláncrendelés becsúszik, mert hát kell egy amulett, amit szorongatni lehet, ha támadnak a szellemek. :D

ah-mo-ne-lee-da-hae.jpg

Tovább
Címkék: sorozat

Koreai színészek Hollywoodban

collage.jpg

Hollywoodban számos ázsiai származású színész dolgozik, jobbára ázsiai-amerikaiak, köztük koreaiak is. A nagyközönségnek biztosan ismerősen cseng Daniel Dae Kim (Lost, Hawaii Five-0), Steven Yeun (The Walking Dead),  Booboo Stewart (Alkonyat-sorozat; bár ő csak kis részben koreai), Ki Hong Lee (Az útvesztő, The Nine Lives of Chloe King) neve, azonban most nem róluk lesz szó, hanem olyan koreai színészekről, akik előbb Koreában, illetve Ázsiában lettek népszerűek és utána csapott le rájuk Hollywood.

Persze a szerepek jobbára kisebbek, messze van még az amerikai álomgyár attól, hogy ázsiai származású színésszel főszerepet játsszasson (lásd még whitewashing); ennek boncolgatása külön megérne egy posztot. Az ázsiai színészek tipikusan a jobbára fehér főszereplő segítőjét vagy ellenségét alakítják, leginkább a harcművész, a szemüveges tudós/informatikai zseni avagy a komikus karakter jut nekik. Hősként ritkán találkozni velük. Jöjjenek most olyan koreai színészek, akiket Hollywood is felfedezett magának.

Tovább

Megköttetett az évszázad esküvője Koreában

Kim Tae-hee (Kim Thehi, 1980) és Rain (születési nevén Csong Dzsihun, 1982) a mai napon összeházasodtak. A pár esküvője a koreai szórakoztatóiparban pont akkora szenzáció, mint Hollywoodban Brad Pitt és Angelina Jolie házassága volt. Bemutatjuk őket és a cikk végén az esküvőjükbe is bepillanthattok.

rainkim1.jpg

Tovább