10 dolog, amit a W sorozatból tanultunk

Lezárult a W - Két világ között című sorozat, ami eddig számunkra a legtöbb izgalmat, lerágott körmöket, aggódást, sírást és könnyeket okozta. Ennek köszönhetően egyelőre az idei év egyik legjobb koreai sorozataként tartjuk számon, nem beszélve arról, hogy határokat feszegető kérdéseket boncolgat. Ezekre a válaszokat ugyan nem kaptuk meg maradéktalanul, de helyette tanultunk egy csomó dolgot és alapigazságok is beigazolódtak a szemünk előtt. 

(Mivel ez a cikk spoilert tartalmaz, csak akkor érdemes elolvasnod, ha már láttad a doramát)

w1_1.jpg

1. Amikor saját öntudatodra ébredsz, rájössz, hogy irányíthatod a saját életedet, nem kell a körülményeknek meghajolnod! 

A főhősünk, Kang Cshol, amikor ráébred arra, hogy a világa nem is igazi, hanem valaki által kreált, talán eszét vesztve menekülhetett volna az igazság elől. Ehelyett azonban megtanulta kezelni ezt a helyzetet és úgy döntött nem hagyja magát megadni a sorsnak. Az erőfeszítése nem is vesztek kárba, hiszen a saját erejébe vetett hit és a megfelelő gondolkodás meghozta az eredményt, bár tudta, hogy ez a nehezebbik út. Mégis ez juttatta el a szabadsághoz és önmagához.

w3.jpg

2. Néha légy bolond és merj kockáztatni!

Nem egyszerű egy nő élete, ha  olyan férfival hozza össze a sors, akit nehéz érzelmileg meglepni, pláne akkor, ha ezzel tudna csak egyik helyről a másikra eljutni. Márpedig Jondzsu csak akkor tudott a manga világából visszatérni a valóságba, ha sikerült érzelmileg "felkavarni" Kang Csholt. A legvadabb dolgokat is kénytelen ilyenkor kockáztatva bevetni, mint csókot, melltartót, pisztolyt vagy akár a szeretlek szót. Mi lett az eredménye? Az a férfi, akit megingathatatlannak lehetett hinni, beleesett, sőt még feleségül is vette. Szóval hölgyeim, bármit be lehet vetni, az eredmény nem marad el. :D

w4.jpg

w2.jpg

3. Ha vissza is mész az időben, hogy megváltoztasd a dolgokat, nem biztos, hogy azzal minden jobbra fordul!

Hányszor mondogatjuk, hogy ha visszamennénk az időben, másként csinálnánk dolgokat, és akkor minden jobb lenne. Nos, bebizonyosodott, hogy ez a mondás nem helytálló,a dolgok kimenetele sokkal rosszabb is lehet. 

4. A lojális barátság életmentő!

Kang Cshol testőre és barátja, jóban rosszban mellette állva bebizonyította nekünk, hogy sokszor, szükségünk van ilyen emberre mellettünk, különben nem lehet túlélni élethelyzeteket.

5. Az igazi érzéseinket nem tudjuk takargatni!

Nehéz egy nőnek eldönteni, milyen legyen az első randi pláne, ha több lehetőség közül kell választani. Ha nagyon szerények vagyunk csináljuk elegánsan, ahogy főhősünk. A szájával a táncos-vacsorás luxus estét kérte, ami a hármas lehetőség volt, de a négyes lehetőséget mutatta, ami a vad, erotikus estét jelentette. :D

w9.JPG

6. A könyvek a legjobb tanítómesterek!

Kang Cshol, mivel rajzolt figura volt, nem volt randizásra "beprogramozva", de még arra se, hogyan kell kimutatni érzéseit kedvesének. Nem csinált belőle nagy ügyet, vett egy könyvet, áttanulmányozta, majd megcsinálta. Működött. :D Szóval ne legyünk restek megtanulni valamit, amit nem tudunk, megéri. 

w5.jpg

7. Ha valakit neked szánt a sors, az bármilyen módon visszatalál hozzád!

Bár elveszti az emlékeit Kang Cshol Jondzsu iránt, azonban az események úgy alakulnak, hogy újra csak egymásra találnak, még ha a férfi nem is emlékszik a régi érzésekre, nem lesz nehéz újra szerelembe esnie. 

w10.jpg

8. " Aki másnak vermet ás, maga esik bele"

Ez a közmondásunk a legdurvább formában igazolódott be. Az író minden áron ki akarta végezni saját kreálmányát, de végül saját maga halt bele. Ő lett a szörnyeteg. 

w8.jpg

9. Mindaz, amit leírunk vagy lerajzolunk és érzelemmel töltjük meg, valósággá válik.

Ha szeretsz történeteket írni, vagy netán képregényeket rajzolni, ne lepődj meg azon, hogy egy idő után mind a két világ valósággá válik. Még a saját magad rajzolt főhősöd is megjelenhet előtted teljes életnagyságban. 

w7.jpg

10. Nem tudod, hogy érez a másik, amíg nem jársz a cipőjében

A sorozatban a képregény írója minden lehetséges rossznak kitette Kang Csholt, kivégeztette a saját családját minden ok nélkül.  Majd akkor értette meg, micsoda szenvedés ez, mikor saját lányát veszítette el, ráadásul azt is magának köszönhetve. 

Adri~

forrás: soompi ,  enews24.interest.me