Koreai filmzenék: éld át a varázslatot!

Október 1-jén a MOM SPORT-ban személyesen is

A filmzene fontos része minden filmek és sorozatnak, és ez a koreai sorozatokra különösen érvényes szabály. Koreai sorozat nem létezik úgynevezett OST (original soundtrack) nélkül. Míg nyugaton sokszor használnak instrumentális zenét sorozatokban, Koreában jobban szeretik a hagyományos dalokhoz hasonló betétdalokat, melyeket neves sztárok vagy éppen OST-kre specializálódott énekesek vesznek fel. A koreai sorozatok varázslatához nagyban hozzájárulnak a zenék, és a rajongók ugyanúgy imádják egy-egy sorozat OST-jét, mint magát a sorozatot. Ezeket lemezen és digitális formában is kiadják, ugyanúgy szerepelnek a toplistákon, mint akármelyik popénekes vagy popegyüttes dala. Hallgassatok bele alább ezekbe a csodás remekművekbe!

Bemutatunk most nektek ízelítőnek néhány varázslatos OST-t, a tavalyi és idei kedvenceinkből készült vadonatúj válogatást pedig vicces és emlékezetes sorozatjelenetek társaságában megnézhetitek a Drámasarokban szombaton, október elsején a MOM SPORT-ban 10:00-től 14:00-ig a Koreai film- és drámaközösség különtermében! A poszt végén pedig azt is megtudhatod, milyen értékes nyereményeket nyerhetsz, ha részt veszel a buliban!

kim_tae-woo.jpg

Kim Tae-woo (Kim Theu) sok népszerű OST-nek kölcsönzi a hangját. Fotó: Acrofan, cc-by-sa-3.0

Kim Tae-woo & Ben: Darling U

Az Oh My Venus betétdala kicsit swinges, kicsit retró, nagyon hangulatos és remekül illik ehhez a könnyed, romantikus vígjátékhoz.

Lee Hi ft. EPIK HIGH: Can You Hear My Heart?

A Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo grandiózus történelmi sorozat betétdala eltér a megszokottól, hiszen rap is van benne, amit általában nem szoktak történelmi sorozathoz használni. Ennek ellenére a dal tökéletes a sorozathoz, Lee Hi selymes, gyönyörű énekhangja és az Epik High ütemes rappelése fantasztikusan harmonizál egymással.

Jang Jae-in ft. NaShow: Auditory Hallucination

A Kill Me Heal Me című sorozat egy olyan férfiról szól, akinek meghasonlott az elméje és hét külön személyiség él benne. Egy ilyen sorozathoz hátborzongatóan szép OST kell, és az Auditory Hallucination pont ilyen. Jang Jae-in (Csang Dzsein) hangja olyan, mint egy átható, hűs fuvallat, miközben NaShow kemény rappelése megtöri a hallucinációt. 

Yoon Mi-rae: Touch Love

Yoon Mi-rae (Jun Mire) igaziból egy nagyon kemény, dögös rapper csaj, itt viszont megmutatja, hogy milyen fantasztikusan tud énekelni. Libabőrös élmény! A Master's Sun című, kiváló sorozat OST-je méltán az egyik legnagyobb kedvenc ma is.

Ulala Session: Goodbye Day

A Bridal Maskot az egyik legjobb történelmi koreai sorozatként tartják számon, mely az 1930-as években, a japán megszállás idején játszódik. Az Ulala Session OST-je földhöz vágja a hallgatót - pontosan ilyen egy grandiózus koreai betétdal: érzelmek milliárdjait indítja meg, akkor is, ha nem értjük a szöveget. Avatatlan fülnek teátrálisan hathat, de egy történelmi sorozathoz pont ilyen dal passzol. 

MC Sniper: Mask Dance

Időnként a koreai sorozatok meglepik a nézőket, például azzal, hogy egy történelmi sorozatban egy jó kis ütős rapbetétet tesznek. És működik! MC Sniper sebes ütemű dala tökéletes volt az Arang and the Magistrate című fúziós történelmi fantasysorozat akciójelenetei alatt, totális libabőr volt ezt hallgatva nézi, ahogy a főszereplő laposra veri a szellemeket :)

Utazz el ingyen Koreába, nyerd meg a repülőjegyek vagy az értékes ajándékcsomagok egyikét!