Tudjuk, mit néztek idén nyáron!

Sorozatajánló

A koreai sorozatoknak se szeri, se száma, viszont nyáron talán mindenkinek kicsit több ideje van a hobbijával foglalkozni, és a modern technológiának köszönhetően akár a strandra is magunkkal vihetjük a kedvenc sorozatainkat pl. mobilalkalmazás formájában. Úgy gondoltuk, ajánlunk a nyárra nektek pár új sorozatot, amelyek szerintünk az előzetesek és szinopszisok alapján érdekesnek ígérkeznek. Nem feltétlen a nagy hallyusztárok új sorozataira gondolunk, azokat úgyis megnézik a rajongók.

38 Revenue Collection Unit (38 사기동대)

revenue.jpg

Az adóbehajtás nem tűnik izgalmas témának, de koreai sorozat lévén szerintünk biztosan lesz benne egy-két csavar. Már az alapfelállás is izgalmas: a szöuli városháza adóbehajtó részlegének biztosa kissé - hogy is fogalmazzunk - túl udvarias még az adócsalókkal is. Így nem lehet adótartozást behajtani! Bejön hát a képbe egy profi csaló, aki a gatyát is képes leimádkozni az emberekről, ha arról van szó. A nem hétköznapi csapat pedig nekiáll a nem fizető gazdagoktól behajtani, amivel tartoznak. A kis csatornák sikeréről írtunk korábban, az OCN-nek nagyon jó kis sorozatai vannak, érdemes lehet ebbe is belenézni!

Vetítik: június 17-től pénteken és szombaton az OCN csatornán
Főszerepben: Ma Dong-seok (Ma Dongszok), Seo In-guk (Szo Inguk), Choi Soo-young (Cshö Szujong), Song Ok-sook (Szong Okszuk)


Beautiful Mind (뷰티풀 마인드)

beautifulmind.jpg

Az orvosdrámákat nem szeretjük annyira, de ez érdekes alapsztorinak néz ki: Lee Yeong-oh (I Jongo) kiváló idegsebész, de híján van mindenféle empátiának a páciensei (vagy bárki) iránt. Egy nap azonban rejtélyes halálesetek történnek a kórházban, és a rendőrség is nyomozni kezd. Lehet, hogy egy fiatal rendőrnőnek sikerül feléleszteni Lee rég halott lelkét? De vajon mi áll a páciensek halálának hátterében?

Vetítik: június 20-tól a KBS csatornán hétfőn és kedden, június 27-től a KBS World csatornán angol felirattal (mobilalkalmazás)
Főszerepben: Jang Hyeok (Csang Hjok), Park So-dam (Pak Szodam), Park Se-yeong (Pak Szejong), Yoon Hyeon-min (Jun Hjonmin), Heo Jun-ho (Ho Dzsunho), Oh Jeong-se (O Dzsongsze)


 Wanted (원티드)

wanted.jpg

Egy ígéretes thrillert mutatnak nekünk az előzetesek, melyek szerint egy top színésznő kisfiát elrabolják, és a színésznőnek élő adásban kell mindenféle lehetetlen küldetéseket végrehajtania, ha azt akarja, hogy a kisfiát ne öljék meg. Vajon ki játssza ezt a brutális és kegyetlen játékot a nővel, és miért?

Vetítik: június 22-től az SBS csatornán szerdán és csütörtökön
Főszerepben: Kim Ah-jung (Kim Adzsung), Ji Hyeon-u (Csi Hjonu), Eom Tae-ung (Om Theung), Park Hyo-ju (Pak Hjodzsu)


Bring It On, Ghost (싸우자 귀신아)

bringiton.jpg

A koreaiak jól tudják integrálni a természetfelettit a hétköznapi környezetbe, erről számos sorozat tanúskodik, a Secret Garden, a Master's Sun vagy a rakatnyi szaguk, ahol szellemek, kumihók és egyéb természetfeletti lények hétköznapi emberek között élnek. A tvN új sorozata egy webtoon (internetes képegény) adaptációja, amiből manapság egyre több készül. A történet szerint egy egyetemi felvételi előtt álló 19 éves lány balesetben meghal, a szelleme a földön marad, és kórincál, mígnem egy nap összefut egy sráccal, aki pénzért szelleműzéssel foglalkozik - látja ugyanis a szellemeket. Eleinte nagyon nem kedvelik egymást, később azonban összefognak: együtt segítenek a szellemeknek átkelni a túlvilágra. Ráadásul a lány "beköltözik" a sráchoz, így elválaszthatatlan lesz ember és szellem - no de ez egy romantikus komédia, hogy szerethet egymásba egy holt és egy élő?

Vetítik: július 11-től a tvN csatornán hétfőn és kedden
Főszerepben: Ok Taecyeon (Ok Thegjon), Kim So-hyeon (Kim Szohjon), Kwon Yul (Kvon Jul), Kim Sang-ho (Kim Szangho)

Poszterek forrása: hancinema.net

Nem tudod, hol nézheted meg a sorozatokat? Kattints ide tanácsokért!

Kövess minket a Facebookon még több koreai filmes érdekességért!

Címkék: ajánló, sorozat