Negyvenesek, ötvenesek és gyönyörűek

"Adzsumma" színésznők másképpen

ramiran2.jpg

A színészek karrierje bizonyos ívet ír le. A színésznők esetében a fiatal, gyönyörű főhősnő után következnek a komolyabb asszonyszerepek, majd az "adzsummák", akiknek már tini vagy felnőtt gyereke van, végül pedig a nagymamaszerepek. Az alábbi színésznők esetében is gyakran láthatjuk őket lestrapált, bongyor hajú, megviselt, öltözködésére nem figyelő asszonyok szerepében, és nehéz néha elképzelni, hogy ezek a nők is igazából gyönyörű színésznődívák. Íme egy kis válogatás a negyvenes-ötvenes éveikben járó színésznők két arcáról.

Kim Miszuk (김미숙, Kim Mi-suk)

Az 56 éves Kim több mint 60 televíziós sorozatot és egy tucat mozifilmet tudhat a háta mögött, többször is jelölték rangos díjakra, a Marathon című filmben nyújtott alakításáért pedig Grand Bell- és Korean Film Awards-díjat kapott.

kim-mi-sook.jpg

Kim a City Hunter című sorozatban adzsummaként

és egyébként:

Ra Miran (라미란)

A 40 éves Ra számos adzsumma-szerepet tudhat magáénak, láthattuk például a Jackal is Comingban slampos takarítónőként, vagy a Reply 1988-ban az egyik főszereplő anyjaként. Rendkívül elismert színésznő. (Kattints a galéria megnyitásához a képre!)

 

I Hjeszuk (이혜숙, Lee Hye-suk)

Az 53 éves I Hjeszukot láthattuk például a Pots of Goldban, vagy a Take-off című filmben is, de a napi telenovellákban igazán sikeres színésznő. 

Kim Hie (김희애, Kim Hui-ae)

A 48 éves Kim Hie alakját és bőrét bizony egy húszéves is megirigyelhetné. Bár a Mrs Cop című sorozatban kissé adzsummás kinézetet kapott, a színésznő szépségéből ez mit sem von le. Őt sem csak a külsejéért szeretik Koreában: számos díjjal jutalmazták már alakításait. (Kattints a galéria megnyitásához a képre!)

Melyik volt számotokra a "legmegdöbbentőbb" átváltozás?

Még több koreai filmes érdekesség a Facebook-oldalunkon!