[DRÁMAAJÁNLÓ] Cheongdamdong Alice (청담동 앨리스), pénzt vagy őszinteséget

Bár már 2016-ot írunk, én most mégis egy három évvel ezelőtti 16 részes sorozatot ajánlok figyelmetekbe. Nem kifejezetten  a színészi játék, vagy a sztori miatt, inkább a történet burkolt mondanivalója okán ragadtam meg a sorozat mellett.

A történet

Koreában valamiért nagyon szerethetik az Alice Csodaországban című történetet, mert nem ez az első alkalom, hogy találkozok vele, gondoljunk csak a Secret Gardenre például. Csak nagyon röviden felvázolva a helyzetet, Han Se-Gyung egy rendkívül kedves, pozitív személyiség, aki átlagos,de anyagi gondokkal küszködő, szülőktől származik.

Szorgalmasan tanult, jó eredményekkel végzett, versenyeket nyert, minden álma, hogy ruhatervező legyen. Keményen dolgozott, három évig próbálkozott, hogy felvegyék rendes állásba, míg egyszer sikerül neki. Rendületlenül hisz jelmondatában, miszerint a kemény munka, az erőfeszítések meghozzák a várt eredményt. Az élet azonban érdekes tanítómester, és elkezdi neki az ellenkezőjét bebizonyítani. A barátja szakít vele, aki rettentő adósságba veri magát, hogy mentse édesanyját, aki ritka betegségben szenved, a szüleinek nehézségei akadnak a hitel visszafizetésével,  el akarják árverezni felőlük a házat, majd kiderül, hogy a hely, ahova felvették, nem dizájner munkát ad, hanem az elnök feleségét kell 'kiszolgálnia'. A volt barátja lelép Brazíliába, és még az is kiderül, hogy az elnök felesége, nem más, mint egykori iskolatársa, Seo Yoon-Joo, akinek hihetetlen módszerei vannak az előrébb jutásra. 

Han Se-Gyungnál eltörik a mécses, megdőlni látszik, az elmélete miszerint kemény munkával előrébb juthatsz ezért úgy dönt, hogy megváltozik. Seo Yoon-Joohoz fordul, akinek nem más a jelmondata, mint: ha mocskosnak kell lenned, legyél az teljesen!

Létezik a mai világban tiszta szerelem?

Olyan problémákat feszeget, ami Koreában talán erőteljesebb, hogy azok a gyerekek jutnak könnyebben előre, akiket a gazdag, tehetős szüleik ' besegítenek' valahova vagy egyszerűen öröklik a vezetői széket. 

Azok, akik nem tudnak csinos önéletrajzot felmutatni, ilyen-olyan külföldi tapasztalattal villogni, utolsóként végzik az állásinterjún. Ha nincs pénzük a jó megjelenésre, értsd ezalatt, hogy nem tudnak százezreket költeni Gucci vagy Louis Vuitton táskára, akkor már pláne nincs esélyed az interjún, magyarán nincs stílusérzéked?!

Na és persze itt vannak a klasszikus kártyák, amik közül választani kellene: őszinteség, szerelem, pénz. Lehet-e, kell-e egyáltalán választani? Ha nem akarsz választani, meddig vagy képes elmenni, netán megtéveszteni, átgázolni mások érzésein?

Van egy nagyon édes férfikarakterünk, ami nekem azért tetszett, mert most nem ő volt  az öntelt, idegesítő szereplő, hanem egy sokkal szerethetőbb embert jelenített meg. Mondjuk azt, itt ebben a sorozatban a nők voltak a hunyók, az igazi kísértések. 

gift forrása

Cha Seung-Jo meggyőződése, hogy önerőből, kemény munkával, okossággal, igenis előrébb lehet jutni. A legédibb tőle, hogy a nő bizonyítsa be neki, hogy nem a pénzéért szeretik. Be lehet ezt egyáltalán bizonyítani?

Kicsit elgondolkodtam, sokszor én is elvárom, hogy bizonyítsák be nekem, hogy szeretnek, de rá kell jönni, hogy ez lehetetlen. Kockázat nélkül nincs siker. És még valami, amin eltűnődtem: mi a rossz abban, ha egy nőnek olyan igénye van, hogy a pasi legyen okos, értelmes, helyes és legyen jó anyagi háttere? Ez akkora bűn?

A sorozat szereplői:

Moon Geun-Young Park Si-Hoo So E-Hyun Kim Ji-Suk
Han Se-Gyung Cha Seung-Jo Seo Yoon-Joo Tommy Hong

 

Megtekinthető magyar felirattal itt.

Adri~