Petite France (쁘띠프랑스) : A kis herceg és Kim Soo-hyun harca

Van egy hely, amit egy Szöulba látogató turista biztos nem hagy ki és addig utazik, amíg meg nem érkezik   Gyeonggi tartomány területén található Gapyeong-ba, ahol a hegyek tövében egy egzotikus faluval találja szembe magát.

Petite France

Itt található ugyanis Petite France a francia mediterrán területekre jellemző építkezési stílusú házaival ( szám szerint 16) Saint-Exupery kis hercegének, valamint a francia étkezés, öltözködés, háztartás jellegzetességeinek bemutatására készült "emléket állítani" - egy laikus turista szemszögéből. A belépő megfizetése után számtalan nézelődni való akad: ott az író emlékháza, az Orgel-ház, ahol egy kétszáz éves zenedoboz játssza az európai melódiákat és persze van marionett baba múzeum és még előadások is, az elengedhetetlen szuvenír boltokról nem is beszélve.

Ám mit tud keresni egy vérbeli "dráma fan"  ezen a helyen? Belépve a "szent helyre", radarszemüveget föltéve első dolga lesz megkeresni azokat a helyeket, ahol a Secret Garden, a My Love from another Star ,Beethoven Virus,  Running Man egyes részeit forgatták, a kis herceg szobornak meg maximum integet.

Most őszintén, ha egy fotót engednének készíteni és ott állnál, mint az a lány a  következő képen, hova állnál?

 

Kis herceg Vs. Kim Soo-hyun

Nehéz kérdés, nem igaz ?! Persze, azért a radarszemüveget levéve, érdemes körülnézni jobban, mert a következő képekből ítélve megéri körbejárni a területet.

 

 

Forrás: visitkorealightkorea.blogspot

Adri~